Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Yumurta Donasyonu ve Donör Seçimi

Yumurta Donasyonu ve Donör Seçimi
 

Yumurta Donasyonu ve Donör Seçimi


Yumurta Donasyonu Kimlere Yapılır?

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezinde yumurta donasyonu (yumurta nakli) programına uygun olan hastalarımızı aşağıdaki şekilde gruplandırabiliriz:

Erken veya yaşa bağlı menopoza girmiş olan ve bu nedenle ovülasyonu olmayan kadınlar.

Radyoterapi veya kemoterapi öyküsü olan kadınlar.

Cerrahi veya travma nedenli yumurtalıkları alınmış olan kadınlar.

Genetik geçişli hastalık öyküsü olan kadınlar.

Doğuştan yumurtalığı olmayan kadınlar.

Yumurta kalitesinin düşük olması nedeni ile doğal yollarla veya yardımla üreme metodları ile gebelik elde edemeyen kadınlar.

Bir çifte Yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavisi önerilebilmesi için, öncelikle her iki partnerin de bazı araştırmalardan geçmiş olması gerekir. Bu araştırmalar; hastalara mevcut duruma göre hangi tedavi şeklinin daha uygun olacağının belirlenmesi için gereklidir.

Eğer önceden başarısız tüp Bebek denemeleriniz mevcutsa ve/veya tekrarlayan düşük tecrübeleriniz varsa, ek bir takım tetkiklerin yapılmasında ve gerekli önlemlerin alınabilmesinde yarar olacaktır.

Donör Seçimi ve Eşleştirme

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezinde yumurta bağışında bulunan kadınların büyük bir bölümü Kıbrıs’taki üniversitelerde okuyan üniversite öğrencilerinden oluşmaktadır. Bu sayede, gayet genç ve sağlıklı donörlerden elde edilen yumurtaların kullanıldığı donasyon programımızda sizlere en üst seviyede başarı şansı sunabiliyoruz. Başarılı yumurta bağışı öyküsü bulunan, yani, daha önce yapmış olduğu bağış ile hastalarımıza gebelik sağlayan donörlerimizi yeniden programa alarak toplamda beş kereyi geçmeyecek şekilde tekrardan bağış Kabul edebiliyoruz. Bu sayede hem genç hem de gebeliği ıspatlanmış donörlerin kullanılmasını sağlamış oluyoruz.

Donörlerimizin hepsi belli başlı kriterlere ve tetkiklere tabi tutulmaktadır. Bu sayede size verilen yumurtaların sağlıklı olduğundan, bulaşıcı hastalık riski taşımadığından emin olabiliyoruz. Donörler için kullanılan kriter ve tetkikler aşağıdaki gibidir:

1- Hormon tetkikleri, yumurtalık rezervi ölçümü

2- Bulaşıcı hastalık testleri

3- BMI 25 altında olmalı ve fiziksel bir defekti bulunmamalı

4- Sigara veya uyuşturucu kullanmamalı

5- Psikolojik değerlendirmeye tabi tutulmalı

6- Aile geçmişinde kalıtsal ciddi bir hastalık olmamalıdır.

7- İstek üzerine ek kriterler uygulanabilir

Donör kullanımı anonim olduğundan dolayı donörlerinizle görüşmeniz veya resim görmeniz mümkün olmamaktadır. Fakat donörünüzün profil detaylarına erişiminiz sağlanmaktadır.

Daha fazla detay için web sitemizi ziyaret ediniz.

 
Toplam blog
: 11
: 1008
Kayıt tarihi
: 27.07.12
 
 

Ankara Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ'nde  1967-1971 yılları arası eğitim gördu. 1971-1973 yılları ar..