Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yumurtanın hızlı kilo verdiren 7 özelliği!

Yumurtanın hızlı kilo verdiren 7 özelliği!
 

Yumurtanın yalnızca bir yiyecek değil, aynı zaman da bir zayıflama mucizesi olduğunu biliyor muydunuz?

İşte yumurtanın zayıflamayı hızlandıran 7 özelliği!

Tüm yiyeceklerin en karmaşık ve gizemlisi yumurta içinde bir çok mucizevî etki barındırıyor.

Birçok kişi senelerce yumurta sarısından, kolesterol ve doymuş yağ içermesi nedeniyle uzak durdu ancak, yumurtanın içindeki besleyici maddelerden zayıflamaya katkı sağlayan en etkili kısım da yumurta sarısında bulunuyor!

Yumurtanın içinde bulunan kolesterol içeriği kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi kolesterolü yükseltmeye yardımcı oluyor. Eğer diyet yaptığınız için sürekli kendinizi aç hissediyor ve diyetinizden sonuç alamıyorsanız, her sabah yumurta tüketmeyi deneyin! Yumurtanın zayıflamayı hızlandıran bu 7 içeriği size yardımcı olabilir…

İşte yumurtanın zayıflamayı hızlandıran mucizesinin sırları….

Kolin, adını sıkça duymadığımız bir besin maddesi olsa da kilo vermede ve kanseri önlemede oldukça etkili.

Kolin temelde bir tür B (B4) vitamini. Vücudunuzun genlerini yağ yakmak için harekete geçiren ve göğüs kanserine karşı koruma oluşturan B vitamini, kolin aynı zamanda görme duyusuna da son derece faydalı.

Birçok kişi sağlıklı kemikler için D vitaminine ihtiyaçları olduğunu biliyor. Fakat D vitamini aynı zamanda yumurtanın içinde bulunan ve kilo vermenize yardımcı olan en etkili besin maddelerinden biri.

D vitamini, vücudumuzun üretebileceği en fazla seviyede kalsiyum üretmesine yardımcı olarak, kemiklerimizin güçlü bir yapıya bürünmesini ve kas yapımızın da sağlıklı kalmasını sağlar. 

Ayrıca D vitamini beyin sağlığımız ve enerji seviyelerimiz için de oldukça faydalıdır. D vitamini tüm bunlara ek olarak göğüs kanserine yakalanma riskini düşürür.

B6 vitamini birçok yiyecekte bulunuyor fakat bu vitaminin en güçlü kaynağı tabii ki yumurta.

B vitamini vücudumuzu rahatlatıcı bir etki yaratır ve tokluk sinyali vererek daha az yememizi sağlayabilir.

B6 vitamini metabolizmamızı canlandırır ve sağlıklı uyku uyumamızı sağlar.

1 yumurtada 6 gram protein bulunuyor! 6 gram proteini yağ yakmaktan alıkoyacak güçte bir nişasta ise vücudumuzda bulunmuyor…

Biz protein tükettikçe vücudumuz enerji üretmek için daha fazla yağ yakar ve bu sayede güçlü ve gelişmiş kaslara sahip oluruz.

Sabahları 1 tam yumurta ve bir iki sade yumurta beyazı yemek uzun süre tok kalmak ve kilo verirken kas sağlığını korumak için harika bir fikir.

Protein deposu olduğu kadar iyi bir B12 vitamini kaynağı da olan yumurtalar, özellikle vejetaryenler ve besin takviyesi kullanmak istemeyen kişiler için iyi bir alternatif oluşturuyor.

Fakat ne yazık ki, 1 yumurtadan günlük B12 ihtiyacınızı karşılamamız mümkün değil, çünkü tek bir yumurta günlük B12 ihtiyacınızın yalnızca %25'ini karşılamaya yetiyor.

Eğer güzel görünmek ve kilo vermek istiyorsak yağ asitleriyle iş birliği yapmalıyız!

Yağ asitleri vücudumuzun yağ yakmasına yardımcı olduğu gibi, cildimizin de canlı ve esnek bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. 

Kalp sağlığımız için de oldukça faydalı olan bu yağ asitleri yumurtanın içerdiği doymuş yağlarda bulunuyor. 

Bu doymuş yağlar, hindistancevizi ve bitter çikolatada bulunanlar gibi "iyi" olarak tanımlanan faydalı yağlar sınıfına dâhil.

Temel amino asitlerden biri olan lösin, zayıflama hedefimize ulaşmamız için oldukça önemli etkenlerden yalnızca biri.

Metabolizmamızı hızlandıran lösin, kaslarımızın yıpranmasını önler ve egzersiz yapabilmemiz için bize daha fazla enerji verir. Lösin aynı zamanda fitness çılgınlarının ve vücut geliştirmeyle ilgilenen kişilerin yakından tanıdığı, kas yapıcı amino asitlerden biri.

Lösin içeriğinden ötürü, egzersizlerinizden önce tüketeceğimiz yumurtalar bizin için oldukça faydalı olacak.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..