Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '15

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Yurtdışı Yaz Okulları

Yurtdışı Yaz Okulları
 

yurtdışı yaz okulları


Yurtdışı yaz okulları genellikle 8-17 yaş arasında öğrenciler için düzenlenen kısa süreli bir dil eğitimi olarak tanımlanır. Yaz okulların amaçlarından birisi de yabancı bir dille henüz tanışacak olan, ya da yeni tanışmış olan gençlere eğlenceli bir deneyim yaşatmaktır.

Yaz Okullarında Eğitim

Yaz okulları genellikle haftalık 15 saatlik bir ders planına sahip ve genellikle dersler sabahtan öğlene kadar. Öğleden sonra ise yine okul bünyesinde düzenlenen gezi ya da aktiviteler var.

Gezi ve Aktiviteler

Her okulun bünyesinde futbol, basketbol, yüzme, müzik kursları ve resim kursları gibi farklı aktivite imkanları var. Bunun için okula kayıt yaptırmadan önce bilgi almak mümkün.

Geziler ise genelde ya öğleden sonra yarım gün, ya da tam gün olarak yine önceden planlanan şehir turları. Bu turlarda öğrencilere deneyimli rehberler ve öğretmenler eşlik ediyor. Böylece hem öğrencilerin güzel vakit geçirmeleri sağlanıyor, hem de bulundukları şehrin ve ülkenin görülmesi gereken yerlerini görmeleri sağlanıyor.

Gezi ve aktiviteler, Dünya’nın farklı köşelerinden bir araya gelmiş olan çocukların iletişim becerileri ve dil öğrenme kabiliyetlerinin artırılması için çok önemli bir detay ve bu nedenle de okulların en az dersler kadar önem verdikleri bir konu.

Yurtdışı Yaz Okullarında Konaklama

Konaklama imkanları gidilecek ülke ve okula göre farklılıklar gösterebiliyor. Örneğin İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde aile yanı konaklama mümkün iken Amerika ve Kanada Yaz Okulları sadece üniversite ve kolej kampüsleri içerisinde düzenleniyor ve öğrencilere sadece yurtta kalabiliyor. Ancak bütün alternatifler için hem okulların, hem de resmi kurumların en çok dikkat ettiği detay güvenlik.

Güvenlik ve Ulaşım

Yurtdışı yaz okulları ile ilgili ailelerin kafasına en çok takılan sorular genelde güvenlik ve ulaşım konusundaki oluşabilecek pürüzlerdir. Edu Vizyon, olarak bu sıkıntıyı iyi bildiğimiz için bu konuda yurtdışında ki kaliteli yaz okullarının bu konuya çok ama çok dikkat ettiklerini bilmenizi isteriz.Tabi ki her yaz okulu için bunu söylemek mümkün değildir. Özelikle ingiltere, Malta  ve Amerika'da ki kaliteli yaz okulları için planalama yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kaliteli yurtdışı yaz okulların da, öğrenci gittiği ülkede uçaktan iner inmez karşılanıyor ve günlük olarak öğrenci hakkında aileye bilgi verilebiliyor. Yurtlarda ve okullarda ise 24 saat boyunca güvenlik kontrolü yapılıyor.

Yurtdışı yaz okulları başta İngiltere olmak üzere, Amerika, Kanada, Almanya, İspanya, Yunanistan, Fransa gibi ülkelerde düzenlenmektedir. Sorunsuz bir yaz okulu deneyimi için mutlaka iyi iletişim kuracağınız bir yurtdışı eğitim danışmanlığı tercih etmenizi tavsiye ederiz.

 

 
Toplam blog
: 6
: 255
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

2000 yılından bu yana yurtdışı eğitim alanında çalışmalar yapmaktayım. Blog okuyucularıma özelikl..