Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '13

 
Kategori
Deneme
 

Yüzünüz göstermiyorsa yaşınızı yanlış söyleyebilirsiniz

Yüzünüz göstermiyorsa yaşınızı yanlış söyleyebilirsiniz
 

Kim ne biliyor sizin ne zaman doğduğunuzu! Bu insanlar anneniz sizi doğururken yanınızda mıydılar? Yalan söyleyin, sonra dönüp siz de inanın, nolur ki!

Aynaya bakın, kendinizi kaç yaşında görüyorsanız siz artık o yaştasınız. Kimliğinizde yazılı rakamların ancak o yaşı gösteriyorsanız bir anlamı vardır. Kandırın insanları ya, kendinizi de; peygambere mi yalan söylüyorsunuz.

Doğum tarihi, kayıt, yaş önemli değil; insanların görünüşlerine bakarak gösterdikleri gerçek yaşları belirlenip nüfustaki yaşlarıyla değiştirilmeli.

Siz bir insanın yüzüne bakarak kaç yaşında olduğunu anlayabiliyor musunuz? E şimdi dipsiz kuyuya taş atmaya ne gerek var. Bak yüzüne, ver kafa kâğıdını. İnsanlara moral gelir, kendilerine daha iyi bakarlar. 40 yaşında gösteren cillop gibi kadın; kafa kâğıdına bakıyorsun yaş 60. 40 yaşında gösteriyorsa 40 yaşında diyelim nolur.

Resmi zorunluluklar dışında insanların kaç yaşında olduklarının bakılıp araştırılması özel hayata müdahale sayılsın ve cezalandırılsın. Sonra insanların bizi kandırmalarına izin verelim ve biz de onları kandıralım.

Hadi tamam, nüfus kâğıdında gerçek yaşım yazıyor ama ben kendime baktım, genç kaldım. İnsanlar kimliğimde yazılı o ucube rakamı görmeseler nolur. Bu da yetmez, genç kalmışsak kaç yaşında gösterdiğimiz güzellik enstitüsü tarafından (sağlıkla da bağlantılı)  onaylanarak tespit edilip “doğumsal yaş” ın yanında bir de “görünen yaşımız” olabilir ki bu çok daha geçerlidir; nüfusta yazılı yaşına kimse bakmayacaktır.

Hepinizin aklındaki soruyu biliyorum: “Peki, daha yaşlı gösterenler ne olacak?” Bu teoriye göre onların görünen yaşları da yüksek olmak zorunda. Valla ben aynada ne görünüyorsa onun yazılmasından yanayım.

Karşınızdaki insan kaç yaşında görünüyorsa o yaştadır; nüfusta yaşı küçükmüş, büyükmüş ne önemi var. Ben yaşlı gösteren bir nesilden geliyorum. Kendime de bakamadım zaten. Kimliği gösteriyorum, adam yüzüme bakıyor; inanmıyor yani. Devletin resmi kimliğinde yazan doğum tarihine inanmıyor. Madem öyle 10 yaş 20 yaş genç gösteren insanlarımızın kimliğindeki rakamlara da inanmayalım o zaman.

Bizim düzenimizde nüfus kimliği kullanma mecburiyeti kalkıyor. Yaşınızı istediğiniz gibi söyleyebilirsiniz. Kimsenin bunu kontrol etme şansı yok. 30 yaşındayım kardeşim, isterse nüfusta 50 yazsın. İnsanları da kandırın, kendinizi de kandırın ama inandırıcı olsun. Yüzünüz 60 diyorsa, siz de 30 diyorsanız olmaz tabii ki.

Yaş insanın sadece moralini bozar, başka bir şeye yaramaz. 5 olsa nolur,10 olsa nolur. Resmiyette ve hayati sorunlarda elbette merkezi kayıtlarda gerçek bilgileriniz geçerli olacak.

Bir de bizim insanlarımızın akılsızca bir davranışı var; yaşını söylemeyi marifet sanıyor. Dahası yaşla övünüyor: Yaş 70 oğlum! 54’üne bastım! Cehennemin dibine bas! Yani bu kadar yıl yaşadım demek istiyor ve bununla övünüyor. Gençlikten gurur duyulur anlarım; ama bizim insanlarımız yaşlı olmaktan gurur duyuyor. Keşke anaları onları “moruk”  olarak doğursaymış! Nüfus kâğıtlarındaki rakamlar bile yetmiyor adamlara. Biz yaşınızı düşük söyleyin diyoruz, onlar tam tersine yüksek söyleme taraftarı. Hepsinin yaşını ölmeden 100 ile eşitleyelim de gönülleri rahat olsun bari hahahahahahaha!

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..