Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

ZAYIFLAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM (2)?

ZAYIFLAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM (2)?
 

ZAYIFLAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM ( 2 )

* ‘ Sağlıklı yiyecek lezzetsizdir ' Psikolojisinden kurtulun.    Az yağla pişireceğiniz yemeğe farklı baharatlar, soğan, sarımsak,  domates püresi, naneli yoğurt ekleyerek lezzet katabilirsiniz.  Zayıflamak amaçlı, yalnızca haşlama ve hiç yağsız yemekler pişirmek zorunda değilsiniz.      

* Zayıflama programı listenizin dışına çıktığınızda moraliniz bozulmasın.   Anında bunu düzeltme yöntemini seçin .    Örneğin, hemen egzersizle ya da önümüzdeki öğünde daha az yiyerek telafi edebilirsiniz. Şayet o gün telafi edemiyorsak, önümüzdeki gün kesinlikle,    biraz yürüyüş ve spor yaparak ve daha az yiyerek düzeltmelisiniz..  

*  Zayıflamak için ipuçlarından biride, alkolden uzak durmaktır. Alkolün kalorisi yüksektir ve boş kaloridir, başka bir deyişle enerji kaynağı olarak kullanılmaz ve karın bölgesinde yağa dönüşerek şişmanlığa sebep olur.  Bilhassa zayıflama sürecinde olanlar içki içmemelidirler. Şayet kesinlikle içeceklerse  kalorisi yüksek rakı, viski,  votka benzeri  içkilerden vazgeçerek, şarap  ya da birayı tercih etmeli ve en fazla haftada 2 kez içmelidirler.   

1 gr protein          = 4 kaloridir

1 gr karbonhidrat = 4 kaloridir

1 gr alkoli              = 7 kaloridir

1 gr yağ                = 9 kaloridir

* Zayıflamak amaçlı,  diyet yaptınız ve bir süre sonra 4 veya 5 kilo verdiniz.  Şayet daha kilo vermeye devam edeceksiniz? Kendinize hediye verin ve uzunca zamandır yemediğiniz ve çok sevdiğiniz bir yiyeceği miktarını abartmadan yiyerek kendinizi şımartın.  

* Zayıflamak için ipuçlarından en önemlisi yemek tabağını çok doldurmamaktır. Küçük tatlı tabağına yemeğinizi koyun ve yiyecek tenceresini masada bırakmayın, tencereyi mutfakta bırakın.

* Akşam yemeğinden sonra, en geç saat 10 da bir porsiyon meyve ile ara öğün yapın. Hemen ardından, dişlerinizi fırçalayın ve naneli ferahlatıcı ağız suyu ile ağzınızı çalkalayın. Temizlemek için vakit ayırdığınız temiz ve ferah ağzınızı yatma öncesinde, tekrar kirletmek istemeyeceksiniz.    Bununla beraber bu ağız suları, ağzınızda tatlı naneli bir tat bıraktığından dolayı, tatlı isteğinizi de kesecektir.  

* Stresli ve huzursuz iken,  kontrolsüz ve aşırı yiyerek dertlerinize bir de şişmanlığı eklemeyin. Kendinizi farklı faaliyetlerle oyalayarak stresinizi yenmeye çalışın.   Mutsuzluk ve gerginlik çok yiyerek aşılamaz . Örneğin; temiz havada yürüyüşe çıkarak veya evde egzersiz yaparak,  kitap okuyarak, sinemaya giderek, el işi, örgü gibi işlere  ve hobilere yönelerek, dertlerinizi unutabilirsiniz.  

* Zayıflamak için ipuçlarından biri de lifli gıdaları su ile tüketmektir. Lifli gıdalar su ile beraber, midede şişerek çok hacim kaplar ve daha uzunca tokluk duygusu sağlar. Kabızlık sorunu oluşmasını da önler.  

* Daha öncesinde aşırı kilolarınızdan ötürü hiç giyemediğiniz bir kıyafeti satın alın ve onu yatak odanızda gözünüzün önüne asın.  Örneğin bikini, mini etek, şort, tayt gibi. O giysinin içerisine sığabilmeyi kendinize hedefleyin. Zayıfladıktan sonra, kendiniz için, o giysiyi giyebilmek en zevkli hediye olacaktır 

* Zayıflamak istiyorsanız kesinlikle bir doktordan ya da diyetisyenden destek alın.   Diyetiniz sizin vücudunuza ve sizin yaşam tarzınıza uyumlu olmalıdır.  Bir arkadaşınızın uyguladığı zayıflama listesi size uymayabilir ve sağlığınızı bozabilir.

Yukarıda yazdığımız, zayıflamak için ipuçlarına birkaç hafta değil hayatınız boyunca uyarsanız ve bunları kalıcı birer alışkanlık haline getirirseniz verdiğiniz kiloları bir daha geri almazsınız.

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş

www.slimmingcenterestetik.com

info@slimmingcenterestetik.com

Facebook : slimmingcenterestetik

Instagram : @slimmingcenterestetik

 

 
Toplam blog
: 45
: 323
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

01.02.1974 tarihinde ve İstanbul’da doğan Nurdan Çeliktaş, 1991-1995 Hacettepe Üniversitesi Besle..