Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

ZTK Finalinde, Fenerbahçe'nin berbat futbolu

ZTK Finalinde,  Fenerbahçe'nin  berbat futbolu
 

Galatasaray için hayati önem taşıyan Ziraat Türkiye kupası’nın  Fenerbahçe cephesinde sezonu bir kupayla kapatmaktan başka  bir  kazancı olmayacağı biliniyordu elbet  ve tabi bir de 1. lik ikramiyesi ama  kimse Fenerbahçe’nin  bu  finale bu kadar  hazırlıksız  geleceğini tahmin etmiyordu.

Yedikleri golden önce  net bir şekilde  görülen bir şey vardı. Fenerbahçe sezonu bu maçtan önce kapatmış.  Uzatmaları oynayan, heyecanını kaybetmiş bir hoca ve onun  sahaya sürdüğü saçma sapan bir takım düzeni.  Oyun planı yok.  Heyecan yok,   bekler yok, orta saha yok,  hatlar kopuk,  amaç belli değil. 

Böyle bir futbol artık 3.ligde bile oynanmıyor.

Kadroya bakıyorsunuz;   Gökhan kenarda.. Şener berbat..  yüksek top kaybı ile oynuyor,  hücuma katkısı yok. Solda Hasan Ali sezonun ön kötü maçında.  Jozef Sauza   berbat ötesi..

Hoca şaşkın.. Ne yapacağını bilmiyor. Koca sezon geçti.  Hala  P.Van Persie’yi mi yoksa Fernandao’yu mu oynatacağına sezon bitti hala karar veremedi.

Tuttu.. Van Persie’yi oyundan aldı devre arası.  Yahu adama  top mu gitti de  gol atamadı?.  Fernadao da 2 topu dışarı attı.. 

Gökhan Gönül’ü 78 de oyuna aldı.. Neredeyse  ligin yarısında oynamayan Markoviç’i  denedi.  Jozef’i çıkarıp memleketlisi Meireles’i oyuna sokmak  aklına gelmedi. Yani hoca  kaybetmek için ne lazımsa onu yaptı. 

Bunlar olmasa Fenerbahçe kazanır mıydı?

Sanmıyorum.   Fenerbahçe kafada kaybetmişti.  İlk 20 dakikada  neyin ne olduğu anlaşılmıştı.

Galatasaray iyi miydi?.  Onların da 2.devre pili bitti.  Geriye yaslanıp dan-dun’a başladılar ama bir gayeleri vardı. 1-0 üstüne yatmaktı ve başardılar.

Galatasaray bu sene 4 hocayla  çalıştı..  Bence en akıllısı da bu kupayı kazanan Hollanda’lı çıktı.

Baktı ki golü buldu. Bu Fenerbahçe maç sabaha kadar oynansa gol atamayacak, en doğrusu yaptı kendince.

Kalitesiz zevksiz bir maçtı aslında.  Kupa finallerinin lig bittikten sonra oynanması   oyuncuların konsantre olmasını zorlaştırıyor.   İki takımda da anormal bir fizik  kaybı vardı.

Fenerbahçe   3 kupada oynayan tek  takımdı bu sene. Galatasaray ise kötü bir sezon geçirdi.  Türkiye Kupasından yürüdü.  O kadar.

Fenerbahçe  3 kupadan hiç birini alamazken,  Galatasaray  kendi için kötü geçen sezonu yine kupayla kapatmasını bildi.

Fenerbahçe’nin yeni sezondaki  hocası kim olur bilmem ama  bu  Pereira  olmaz .

Futbol  her türlü  hatayı,  her türlü skoru kabul edebilir ama ihaneti asla.. 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..