Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Zayıf, güçsüz ve aciz Galatasaray

Zayıf, güçsüz ve aciz Galatasaray
 

Fotoğraf twitter'dan alınmıştır.


Anderlecht karşısında oynanan futbol sonrası söylenecek 3 kelime vardı, onlar da başlık oldu. Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olan Galatasaray, gruptaki ilk maçında Anderlecht ile uzatmalarda bulduğu gol sayesinde 1 puanı zor kurtardı...

Sahada her zaman söylediğimiz gibi '11 aslan' yoktu, 11 tane Galatasaray forması giymiş futbolcu vardı. 

Doğru düzgün pas yapamayan, rakibi sahasında hapsedemeyen, ürkek, zayıf, güçsüz, moralsiz ve aciz bir Galatasaray izledik.

Tamam, teknik direktör değişti, yeni isimler geldi...  Bunlar mı bahane olacak bu berbat oyuna?

Karşılarında neredeyse B takım görüntüsünde çok genç ve tecrübesiz bir takım vardı sarı kırmızılıların, ancak diri, koşan, her topa basan, istekli ve 3 puan için sahaya çıkmış bir kadro.

Galatasaray takım olarak çok kötüydü. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi Muslera, Semih ve Melo'yu 'kötü' tanımından çıkaralım, haksızlık etmeyelim.

Ama gecenin bence en büyük hayal kırıklığı üç isimdi, Selçuk İnan, Alex Telles ve Veysel Sarı. Takımın kaptanı Selçuk İnan, geçtiğimiz sezonun son 4 haftasında olduğu gibi çok kötü bir performans ortaya koydu. Kaptan ne oyuna ağırlığını koyabildi ne de pas trafiğini yönetti. Alex Telles, Galatasaraylıların uzun yıllardır beklediği sol kanat oyuncusu, ancak o da yok gibiydi oyunda.

Ve gecenin en kötüsü Veysel Sarı. İstatistiklere baktığımızda Galatasaray'ın en fazla koşan futbolcusu, 11.2 km ile. Ancak bu koşunun ne takıma, ne skora ne de kendisine bir faydası oldu. Attığı 1 pas dışında hiçbir pası düzgün veremedi. Bu performansından sonra insan sormadan edemiyor, neden Eboue'yi yollamaya çalışıyoruz ki?

Veysel Sarı, Selçuk İnan ve Alex Telles ilk 11'e veda etmeli kendilerini toparlayana kadar. 90+'da gelen gol Galatasaray'a 1 puan getirdi. Böyle bir oyun sonrası kazanılan 1 puan gerçekten çok değerli. 

Ancak bu futbol ve bu performansla ne kadar böyle gider orasını bilemiyorum. Acilen bir şeyler yapılmalı, yoksa gerçekten takım kaosa sürüklenecek. 

Yine de;

İyi ki Galatasaraylıyım be..

 
Toplam blog
: 4
: 152
Kayıt tarihi
: 03.02.09
 
 

Gazeteci / Bipolar / Galatasaraylı / Çapulcu / Arven'in babası.   ..