Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Zayıflama hareketleri yaparak Kilo vermek mümkün mü?

Zayıflama hareketleri yaparak Kilo vermek mümkün mü?
 

Zayıflamak İçin Egzersiz Şart


Zayıflama konusu şüphesiz ki fazla kiloları olan kadın erkek herkesin kafasını meşgul eden en büyük problemlerden biri. Zamanında kazanılmış yanlış beslenme alışkanlıkları, sağlıksız besinleri aşırı tüketme, hareketszlik, stres, genetik faktörler ve daha birçok etmen kişinin şişmanlamasına ve sağlığını kaybetmesine sebep oluyor. Peki bu etmenlerin üstesinden nasıl gelinir? Zayıflamak için en etkili metot nedir?

Amacınız Zayıflamak Değil, Zayıf Olmak Olsun

Birçok insan diyet yaparken hep o kiloyu nasıl vereceğini, kilo vermek uğruna çektiği eziyetlerin hedeflediği kiloya geldiğinde son bulacağını, sonrasında istediği şeyleri yiyebileceğini vs. düşünür durur. Onun için önemli olan istediği kiloya gelmiş olmak ve bunun verdiği hazla artık dilediğini yiyip içebilmektir. Çünkü onun için zayıflamış olmak bir ödüldür ve bunun da tadını çıkarmalıdır. Artık kilolu olmadığına göre o da diğer insanlar gibi istediği gibi beslenebilir, canı ne isterse yiyebilir. İşte bu noktada işler kısır döngüye girer. Araştırmalar diyetten sonraki en tehlikeli dönemin ilk 3 hafta olduğunu; bu süre zarfında diyetten bir anda değil de kademe kademe çıkılması gerektiğini gösteriyor. Bu şekilde devam edemeyen insanlar maalesef verdikleri kiloları fazlasıyla geri alıyorlar.

Peki bu hataya düşmemek için ne yapmalı?

Bu hataya düşmemek için diyet yapmanın zihninizdeki anlamını değiştirmelisiniz. Diyeti zayıflamak için değil zayıf kalmak için yapmalısınız. Hedeflediğiniz kiloya indikten sonra-eğer sizin için sağlıklı bir kilo ise- o kiloda ömür boyu kalmayı hedeflemelisiniz. Hayatınızdan bazı besinleri,özellikle de zararlı olanları,sonsuza kadar çıkarmalısınız. Zayıf ve fit olmayı bir yaşam biçimi haline getirmelisiniz.

Zayıflama Egzersizlerinin Etkisini Küçümsemeyin

Bugüne kadar zayıflamak için bana gelen insanlara hep aynı şeyi söyledim. Zayıflamanın en sağlıklı ve etkili yolu: Diyetle birlikte yapılan egzersizdir. Neden sadece diyet demiyorum? Aslında bunun 2 ana sebebi var.

Birincisi sadece diyet yapmak sizi zayıflatır doğru fakat her zaman diyetle istediğiniz vücut şekline kavuşamayabilirsiniz. Özellikle vücutta uzun süre sabi kalan yağ kütleleri kolay bir biçimde erimez. Örneğin son 5 yıldır göbekli olan bir insanın karın bölgesi sadece diyet yaparak düz hale gelemez. Aşırı bir zayıflama olmadığı sürece ne kadar zayıflarsa zayıflasın karın bölgesindeki deri altı yağların bir kısmı mevcut olduğu yerde kalacaktır. Bu yüzden zayıflayan insan hiçbir zaman tam anlamıyla fit bir karın bölgesine kavuşamayacaktır. Geriye kalan deri altı kalıcı tabaka yağlarının erimesi sadece ve sadece göbek bölgesini hedef alan zayıflama hareketleri yapmakla mümkündür. Çünkü egzersizin mantığı vücudu aşırı enerji sarfetmeye zorlamakır. Bu zorlama hangi kas kütlesine yönelik olursa o kas kütlesi civarındaki yağlar bu enerji gereksinimini karşılamak için parçalanmaya mecbur kalacaktır. Çünkü birim zamanda en çok enerji yağların parçalanmasıyla üretilir.

İkinci sebebi ise başta da dediğim gibi fit olmayı bir yaşam biçimi haline getirebilmek.Bunu yaşam biçimi haline getirmenin en güzel ,en sağlıklı ve en eğlenceli yolu hayat boyu devam edecek zayıflama egzersizleri yapmaktır. Çünkü fit ve sağlıklı olmak için beslenme kültürünüzün yanında bir de spor kültürünüzün olması gerekir. Bu ikisini hayatınızda güzel bir şekilde kombine ederseniz ömür boyu sağlıklı ve zinde olursunuz.

Siz de eğer kilolarınızdan yakınıyorsanız burada paylaştıklarımızı okuduktan sonra bir düşünün. Zayıflamayı neden istiyorum? Zayıf olmaktaki amacım nedir? Benim için önemli olan zayıflamak mı yoksa zayıf kalmak mı? Eğer amacınız ömür boyu fit ve sağlıklı olmaksa bugünden başlayarak kendinize sağlıklı bir diyet listesi ve kaliteli bir egzersiz programı edinin. Unutmayın ki fit kalabilmek sadece bunu yaşam biçimi haline getirmekle mümkündür.

 
Kayıt tarihi
: 29.04.14
 
 

2007den beri mesleğim olan diyetisyenliği yapıyorum. Sağlık, zayıflama ve diyetle ilgili her geçe..