Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '16

 
Kategori
Teknoloji
 

Zeki Müren ve Yeni Medya

Zeki Müren ve Yeni Medya
 

Zeki Müren ve Yeni Medya


Antalya da yayın yapan bir televizyon çalışanının röportaj sonrası konuğuyla diyaloğuna şahit oldum. Konuğun sorduğu soru şuydu : Bu röportajı nereden izleyeceğim ? Kanalın internet sitesinden mi yoksa YouTube üzerinden mi ? Eskiden olsaydı bu soru şu şekilde olacaktı. Ne zaman yayınlayacaksınız , hangi kanal, tekrarı ne zaman yayınlanır ?
Bu soru aslında ne demek istiyor hep birlikte bir kaç cümle ile analiz edelim. Yayınlandığı saat önemli değil, ben sadece bu röportajı izlemek istiyorum, işin doğrusu yayınlandığı kanalda önemli değil videoyu internet üzerinde bulup sosyal medya hesabımızdan paylaşmak istiyorum. İtiraf ediyorum, aslında sende önemli değilsin !
 
Teknoloji bir çok alanda alışkanlıklarımızı değiştirdi medya sektöründe değiştirmemesi imkansızdı. Zira artık televizyonlarımız büyüdü ve akıllandı peki bu değişim sadece televizyonlarımızda mı oldu tabi ki hayır odalarımızda büyüdü artık dizileri filmleri maçları hep beraber izliyoruz “hashtagler” havada uçuşuyor. İlk akıllanan, telefonlarımız oldu arabalarımız, evlerimiz, sokaklarımız da hızla akıllandı. Teknoloji ucuzladıkça akıllanan nesnelerin sayısı gün geçtikçe arttı. Bütün bu gelişmelerle beynimizi daha az kullanmaya başladık söylemeye gerek yok cep telefonları iç çamaşırımız gibi oldu yapıştı bedenimize ve bu benzetme giyilebilir teknoloji fikrini getirdi. Teknoloji üreten firmalar giydirmek istiyor. Mutlu ediyor bizi bu gelişmeler ancak her yeni gelişme “like” istiyor gelmediği zaman mutsuzluk diz boyu. Artık ruh halimiz de teknolojiye ayak uyduruyor. Duygu geçişleri de bir o kadar hızlı oluyor. Fotoğraf paylaşıyoruz anında beğenilsin istiyoruz her etkileşim kendi içinde gelgitler barındırıyor.
 
Bilim kurgu filmleri yıllar önce bütün bunları bize anlatıyordu en nihayetinde filmdi işte nereye kadar inanabilirsin ama medyanın geçmişini ve geleceğini sadece 4 satırda özetleyen ve bilim kurgu olmayan bir film var ki yazanında yapanında ellerine sağlık medyanın geleceği hakkında çok önemli ipuçları veriyor.
Şimdi radyoda Zeki Müren şarkı söylemiyor mu ?
Söylüyor.
İşte onu söylerken hem dinleyip hem göreceksiniz aynı anda.
Peki Zeki Müren’de bizi görecek mi ?
 
Toplam blog
: 3
: 257
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

Ziraat Yüksek Mühendisi aynı zamanda Radyo-Tv Programcısı.. ..