Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zeytin ve yağının yarattığı mucizeler...

Zeytin ve yağının yarattığı mucizeler...
 

Ülkemizin sahil bandında ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bol miktarda yetişen bir ürün olan Zeytin, binlerce yıldan beri insanlığa faydalı olmaktadır.

Yüzyıllardır şifa dağıtan ve birçok uygarlığa sağlık vermiş bir besin: Zeytin! 

Kahvaltılarımızdan asla eksik etmediğimiz bu besinin yararlarını öğrendiğimizde sadece onu yemek isteyeceğiz. 

Şimdi zeytin ve zeytinyağının mucize faydalarına birlikte bakalım.

The Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışma, bol zeytinyağı tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu ortaya koymuştur.

Buffalo Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma ise, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan ß-sitosterol'ün prostat kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar ß-sitosterol'ün hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirdiği, böylece hücre büyümesi kontrolsüz hale gelmeden kanserin engellenebileceği sonucuna varmışlardır.

Oxford Üniversitesi'ndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da, zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu belirlenmiştir. Doktorlar zeytinyağının bağırsak kanserinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişlerdir.

Mideyi kuvvetlendirir. Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur.

Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.

Sabah kahvaltıdan önce 1 veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı biraz suyla karıştırılıp içilirse basit kronik kabızlığa iyi gelir. Basur şikâyetlerini giderir.

Karaciğer ve baş ağrısını giderir.

İştah açar.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır.

Damarları açar.

Karaciğerin düzenli çalışmasına yardım eder.

Sarılığa iyi gelir.

Bağırsak solucanlarını düşürür.

Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller. İçindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırır.

Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına faydalıdır.

Cinsel gücü arttırır

Tok tutar.

Safra salgısını harekete geçirerek, sindirimin en mükemmel hale gelmesini sağlar. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenler ve safra taşı riskini azaltır.

Hücreleri yenileyerek yaşlanmanın etkilerini geciktirir. İçerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılır, cildi besler ve korur.

Bebek ve çocuk gelişimini destekler.

Beynin ve kemiklerin gelişip güçlenmesini sağlar.

Daha mı?

Daha ne olsun! Allahın dağında, taşında bile yetişen ve insanlar tarafından aşı yapılarak, daha fazla ürün vermek, daha fazla yağ üretmek için bekleyen milyonlarca zeytin ağacı varken daha ne isteyebiliriz.

Benim bahçemde de 4 tane zeytin ağacım var ve yıllık olarak hem zeytini salamura yapıyoruz, hem de yağını sıktırıyoruz. Tabi sonra da zevkle  yiyoruz..!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..