Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zihin Kirliliği Bedeni Hasta Ediyor

Zihin Kirliliği Bedeni Hasta Ediyor
 

huzur için arın...arın...arın


Sürekli sıkıntılarla mı boğuşuyorsun, sürekli savaş, mücadele halinde misin, daldan dala mı atlıyorsun, hâlâ ne istediğini bilmez bir kaos içinde misin? Arın, arın, arın... Zihnini, kalbini, bedenini arındır. İçinde dön, içine bak korkularla, olumsuz düşünce ve olumsuz inançlarla dolmuş kabına bak. Korkutucu gelebilir, zor gelebilir ama istersen bakabilirsin ... İnan bana, aslında korktuğun kadar değil çünkü zaten dışarıya bakıyorsun, orası da çok eğlenceli değil. Ama içindeki karanlığın bir yerlerinde yanan ışığı görünce onu büyüterek dışarıyı da aydınlatabileceksin.

"Kabın" dediğim yer düşüncelerin, duyguların barındığı bedenin; ama sen kabın kadar değilsin, bir de ruhun var. Kabından çok daha fazlası. Ruhuna ulaşmak için olumsuz duygu ve düşüncelerden arınmalısın. Ruhun zaten tertemiz, orada seni bekliyor.

Her türlü yargın, korkun, öfken, henüz bırakamadığın ve sana acı veren geçmişin, hepsi içini, kabını kirletiyor. Bu kirlilik, üstünde ağırlık, mutsuzluk yaratıyor, bedenini hasta ediyor. Geçenlerde bir danışanım, safra kesesi ameliyatı olmuştu ve sorunu yediklerine bağlıyordu. Oysa boşandığı eşine biriktirdiği kinin, sindirememenin yansımasıydı. Zihninin sindiremediği, kin duygularının tahribatı bedeninin en zayıf bölgesinde can bulmuş, dile gelmişti.

Arınmak, güzel düşünmekle, güzel hissetmekle, güzel dileklerle, hayırlı dualarla, olumlamalarla, hoşgörü ve sevgiyle olur. Bir yandan da bedenine iyi bakmakla, bedenini sevmekle gerçekleşir.

Dünya güzel olsun, insanlar güzel olsun, hayat güzel olsun isteriz hep ama onların değişmesini beklemek en byük yanlış, en büyük zaman kaybı. Çözüm içimizden geliyor, kendimizi tanıyıp, kendimize yönelip içimizdeki ışığı yakmakla başlıyor her şey. Lao Tzu 'nun dediği gibi '' Eğer bütün insanlığı uyandırmak istiyorsanız, bütünüyle kendinizi uyandırın. Dünyadaki acıları bitirmek istiyorsanız, içinizdeki karanlığı ve negatif enerjiyi yok edin. Aslında, dünyaya verebileceğiniz en büyük hediye, kendi değişiminizidir.'' Kendimiz için, ülkemiz için, dünyamız için tek kurtuluş yolu içimizden geçiyor. Var mısın arınmaya güzel insan ?

İlki 5 Aralık'da yapılacak Farkındalık Yolculuğuna bizimle birlikde katılmak istersen seni bekliyor olacağız. Her ay bir gün buluşup içsel yolculuğumuzda arınma programları yapacağız. Daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsan www.arzubiyiklioglu.com adresini ziyaret edebilirsin.

'' Kim mutlu edebilir ki seni, sen hazır değilsen? Kim yıkar, yıpratır seni, sen izin vermezsen? Kim sever seni, sen sevmezsen?'' Nietzche...

Mutluluk için, sevgi için... Aşk için.... birlikde arınalım...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arın, arın, arın... Sevgiyle arın...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..