Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '17

 
Kategori
Kitap
 

Zihninizi Çöplerden Nasıl Temizlersiniz?

Zihninizi Çöplerden Nasıl Temizlersiniz?
 

Bilinçaltını çöplerden temizleme uygulamasıyle, zihninizde güzel duygulara yer açmaya ne dersiniz?


Dengeli Yaşam Rehberi Özlem Çetinkaya, Tara Kitap’tan yeni çıkan kitabı ‘Aslında Çok Kolay’ ile hayatın ne kadar kolay olabileceğini 100 adımlık bir rehberle hatırlatıyor. Kitabında pratik bilinçaltı temizleme uygulamalarına yer veren Çetinkaya, 11 adımda zihni ve bilinçaltını çöplerden temizlenin yolunu anlatıyor ve diyor ki: “Lekeleri iyice çitile ki iz kalmasın.”

Zihnimizi 11 adımda çitileme yöntemleri

Lekelerle dolu, kirden yapış yapış olmuş bir zihin içinde güzel duyguların kendilerine yer bulmaları çok kolay değil. O yüzden vakit kaybetmeden temizliğe başlamak ve çöpleri atıp, onlardan kalan lekeleri temizlemek en iyisi. E, haydi o halde. Başlıyoruz.

1. Öncelikle evde kendine sakin bir yer bul. Tamamen sana ait olacak, ses ve gürültüden uzak bir yer.
2.Etrafa seni rahatlatacak, sana keyif verecek renklerde objeler koyabilirsin. Yeşil, mavi, pembe, sarı… Hangisi kendini iyi hissettirecekse onu seç.
3.Çalışmayı yaparken bir adet kaleme ve bol miktarda küçük kağıda, bir adet kutuya, hareketli bir müziğe ihtiyacın olacak. Bütün bu araçları yanına al.
4 Rahatça oturabileceğin bir pozisyonda yerine yerleş ve kendi içine dönerek duygu çöplüğünde bir tarama yapmaya başla.  Sen bu taramayı yaptıkça aklına gelen her olay, bir diğerini çağıracak, birbiri ardına kötü anıların yavaş yavaş sıraya dizilmeye başlayacak.
5.Her bir kağıdın üzerine ayrı ayrı olarak, canını sıkan, seni üzen, bunaltan anıları kısa notlar halinde yaz.
6.İçinde var olanları bitirdiğinde ve hepsini kağıda döktüğünü düşündüğün anda yazma işlemine son ver.
7 Kağıtları sıraya koy. Çalışmaya başlarken yanına aldığın kutuyu yakınında bir yere koy.
8.Hareketli ve eğlenceli müziğini aç.
9.Müziği dinlerken, sıraya koyduğun kağıtları teker teker alıp oku. Tercihen sesi okuyup bitirdikten sonra da gözlerini kapat, kağıdı buruştur ve çöp sepetine at. Bu arada, kağıtta yazan olayı beyninin içinde dertop edip kağıdını attığın kutuya düştüğünü hayal et.
10.Yazdığın kaç kağıt varsa, hepsi için aynı işlemi uygula.
11.Tüm kağıtların bittiğinde, bunları doldurduğun kutuyu da alı ve hepsini akan bir suya boşalt.  Bu işlemi yaparken gülümse ve keyif al. İzin ver, akan su içinde seni rahatsız eden ne varsa alıp götürsün. Seni rahatsız eden duyguları temizle ki, yerlerine yeni ve güzel duygular gelsin.
Oh! Etraf şimdiden mis gibi koktu. Yaşasın!


 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..