Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Zirvede fırtına

Zirvede fırtına
 

http://www.trabzonspor.org.tr/


Ligimizin dönüm noktasına geldiğimiz haftaları yaşıyoruz. Tribünlerin dolduğu, tansiyonun yükseldiği bu zamanlar futbolun en zevkli zamanlarıdır hiç şüphesiz ki! Belki de Süper Lig tarihinin en zevksiz sezonunu yaşasak da bu mücadelede ilk dakikalardan itibaren ortalık Bordo-Mavi'ye kesiyor, seyir zevkimiz artıyor, heyecanlanıyoruz. Trabzonspor'un baskısı ve hevesi bizleri havaya sokuyor,  Galatasaray'ı ise  bunaltıyordu adeta. Trabzonspor golü  20'inci dakika gibi erken bir bölümde Özer ile bulmuştu. Bunda hiç şüphesiz ki rüzgarı arkalarına almalarının da  etkisi büyüktü. Galatasaray ise maça oldukça kötü başladı. Cimbom'da klasikleşen savunma arasına adam kaçırma hastalığı iki kez yaşandı. İlki golü getirirken ikincisinde atılan pası Chedjou kesti. Hamit bu gece çok sırıttı sakatlanıp çıkana kadar Galatasaray hücuma çıkışlarda rakip kaleye gitmekte çok zorlandı. Emre Çolak'ın girişiyle Sneijder geriye çekildi,orta saha  dengelendi.
 
İkinci yarıda rüzgar tersine döndü.İlk yarının kayıp adamı Yasin'in yerine oyuna dahil olan Olcan'lı Galatasaray Sneijder'in pasında Emre Çolak'ın şutunda 67'inci dakikada skora dengeyi getirdi. Kaleci Hakan Arıkan sahanın yıldızlarındandı kendisini kutlamak gerek. Galatasaray tam bu maçı koparacak izlenimi doğururken Alex Telles'in bir anlık pozisyon hatasıyla Medjani'nin 85'inci dakikada attığı golle sahadan boynu bükük ayrılan taraf oluyordu. Galatasaray şampiyonluk yolunda ağır hasar alıyordu. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki ilk yarıda 16'ıncı dakikada Trabzonspor'un gelişen kanat atağını eliyle kesen Alex Telles'in yaptığı hareket direkt penaltıydı sanırız hakemin görüş açısı iyi değildi. Maçın son bölümleri gergin bir atmosfere sahne olurken hakem Ali Palabıyık'ın  13 sarı, 1 kırmızı kart (Özer Hurmacı) çıkardığı müsabakayı Trabzonspor 2-1 kazanarak 28 yıl sonra ligde Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı hiçbir maçını kaybetmemiş oldu.
 
Not: Maç öncesi ''Osmanlı'' temalı koreografisini anlamakta güçlük çektim. Tam bir karmaşa, tam bir kaos.Kanuni Sultan Süleyman'ın  yerine 2'inci Selim'in fotoğrafını kullanmışlar. Yavuz Sultan Selim diye lanse edilen Osmanlı Hükümdarı ise aslen İran Hükümdarı Şah İsmail. Eh pes yani bu kadar olur!  Yetkililer biraz daha duyarlı davranmalı!..
 
Yorum: Erdem DİNSEVEN
 
Toplam blog
: 17
: 325
Kayıt tarihi
: 17.04.12
 
 

Spor ve özellikle futbol çocukluğumdan beri önemlidir yaşamımda. Futbol konusundaki yazılarımı ve..