Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '17

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir pazar, zirvede her pazar - 18 -

Zirveyle bir pazar, zirvede her pazar - 18  -
 

Zirve Ailesi


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi ile bu pazar Ahmetli' den başladık yürümeye. Adı kuru olan ancak kendi coşkun akan Kurudere' nin yanından girdi 51 sporcu patikaya. Sabah sporunun ardından ilk mola yerine ulaşıldığında herkesin keyfi yüzlerinden okunuyordu adeta. Yaklaşık 3 km.lik yürüyüşün ardından kendini kanyona gizlemiş şelalenin iniş kısmına ulaştık. Bazı iniş kısımlarında biraz zorlansak da hep beraber inebildik şelalenin düştüğü gölete. Saklı cenneti ilk defa görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Burada bol bol fotoğraf çektirdik ve Ahmet Amca' nın bağ evine doğru yola çıktık. Ahmet Amca her yıl olduğu gibi güleryüzle karşıladı bizi. Ateşimizi yakıp, yiyeceklerimizi paylaştık ve yürüyüşe devam ettik.

Yıllara meydan okuyan, dimdik ayakta duran tarihi taşköprüden geçerek terkedilmiş çıplak değirmene ulaştık. Haa bu arada köprü üstünde annesi minik kızının doğumgününü de kutlamayı ihmal etmedi. Zirve Dağcılık olarak tüm ekip Damla' ya mutlu yıllar diledi. Çıplak Değirmen bakımsız ama ilgililerin desteğiyle turizme kazandırılabilir. Hatta yeniden işlerlik bile kazanabilir. Umarız konuya gereken önem verilir. Uzun bir yürüyüş olmasına rağmen herkes halinden memnun bir şekilde ZİVE disiplini ile başarıyla tamamladı 15 km.lik parkuru. Son durak olan Alahıdır Köyü' nde içilen çayların da tadı damaklarda kaldı.

Bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini her hafta bize tanıtan, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek halkımızı bilinçlendiren Zirve Dağcılık Kulübü' nün tüm şubelerine bundan sonraki faaliyetlerinde de başarılar dileriz.

Not: Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi bu hafta bölgenin yüksek ve zorlu dağlarından biri olan Keldağ' da olacak. Ayrıntılı bilgiye https://www.facebook.com/groups/525246847556784/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalın,

ZİRVEde kalın... 

 

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..