Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '17

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir pazar, zirvede her pazar - 19 -

Zirveyle bir pazar, zirvede her pazar - 19 -
 

Keldağ Zirve 1370 metre


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Heyecan dolu bir pazarı daha Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi sporcuları ile birlikte geride bıraktık. Bu hafta bölgenin zorlu dağlarından Keldağ vardı sırada. Sabah uzunca bir yolculuğun ardından Kızılca Köyü' nden başladı tırmanış. Herkes çok yorulacağına kendini inandırmıştı. 1370 metrelik Keldağ çok yüksek olmamasına rağmen çok dik bir rotaya sahip. Sarp kayalıklar ve yer yer çarşak zemin bazı katılımcıları zorlasa da kimse pes etmedi. 34 ZİRVE sporcusu adım adım , yavaş yavaş zirveye ulaştı. Muhteşem bir manzaraya sahip Keldağ. Bir yanda Bozdağ, diğer taraftaa bölgenin karla kaplı yüksek dağları. Doyumsuz bir seyir eşliğinde yemeklerini zirvede yiyen sporcular inişe geçtiklerinde oldukça gururluydular.

Önce tehlikeli ve çok dik bir çarşak inişten yardımlaşarak  geçerek  orman içine girdiler. Daha sonra çam ağaçlarının arasından yumuşak bir tempoyla kendilerini bekleyen araçlarına ulaştılar. Çok yorulacağını düşünen sporcuların faaliyet sonundaki enerjileri görülmeye değerdi. Tabi bunda rehberin tecrübesini  ve katılımcıların azmini de gözardı etmemek gerekir. Keldağ tırmanışını başarıyla gerçekleştiren tüm sporcuları yürekten kutluyoruz.

Bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini her hafta bize tanıtan, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek halkımızı bilinçlendiren Zirve Dağcılık Kulübü' nün tüm şubelerine bundan sonraki faaliyetlerinde de başarılar dileriz.

Not: Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi bu pazar (26. Şubat. 2017 ) çok güzel bir doğaya ve nispeten kolay bir parkura sahip Tire Kaplandağ' da olacak. Ayrıntılı bilgiye https://www.facebook.com/groups/525246847556784/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalın,

ZİRVEde kalın... 

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..