Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

(2) Referandumda 'hayır' demenin gerekçeleri; 12 Eylülcüler'in yargılanması kuru şaka mı?

2009 yılının Haziran ayıın sonlarında Baykal, 12 EYLÜL DARBECİLERİNİ YARGILAYALIM dedi. Başbakan Erdoğan'ın buna verdiği cevap şöyleydi:

BU TÜR SULU ŞAKALARA BİZ GELMEYİZ.

Aradan bir yıldan daha az bir süre geçti şimdi anayasa değişiklikleri içerisinde Geçici 15.maddenin kaldırılması maddesi var.

Şimdi de bizim galiba, 'Sulu şaka mı yapıyorlar?' diye sormamız gerekir.

Bu on ayda ne değişti de sulu şaka olan bir şey kurulandı?

Bu işin bir yanı. Bir de diğer yanına bakalım: İlker Başbuğ, darbe dönemi kapandı dediği halde, Evren hastalandı diye koşarak ziyaretine gitmedi mi?

Darbeler kapandı diyen Cumhurbaşkanı Gül, Evren'i çok yakınlarda Köşk'te ağırlamadı mı?

Başbakan Erdoğan, Baykal'ın önerisine 'sulu şaka' demedi mi?

Yaklaşık 10 yıldır AKP iktidarda, gider ayak mı, akıllarına ülkenin iliklerine işlemiş olan 12 Eylül ruhuna karşı çıkmaya karar verdiler.

Referandumda Geçici 15. maddenin kaldırılması teklifi hiç kuşkusuz takiyedir. AKP'nin faşizme karşı çıkmakla demokrasiyle kurmakla ilgisi yoktur, o kendi toplumunu ve devletini yaratmak yolunda elde etmesi gereken güce ulaşmak için, ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışan bir partidir. Bunun mücadelenin baş hedefi, laiklik ilkesidir. Bakınız bu konular hiç tartışılıyor mu? Oysa, 'birey laik olmaz devlet laik olur' diyen başbakan, devletin laiklik anlayışını öteden beri eleştiren yine bu kesim, ama hiç konu etmiyorlar. Neden? AKP ilk 4, 5 yıl içinde ağzından türban kelimesi çıkmadı. Başbakan, ikinci dönemi alınca, seçmenine 'sabrettiniz' diye aleni beyanat verdi. Ve 'türban takmak velev ki siyasi' olsun diyerek, türban harekatını başlattı. Yargı karşı durdu, yargıyı ele geçirme fikri oradan çıkıyor. Öncelikle türban üniversitelerde, sonra kamusal alanda serbest bırakılacak. Daha sonra laiklik ilkesi tartışılmaya başlanacak. Bütün bunlar siyasal mücadale içinde haktır. Ancak, AKP'yi destekleyen belli bir kesim, AKP'nin toplumu dindarlaştırmaya doğru değil de, demokratikleştirmeye doğru sürüklediğini sandığı için bunlara işaret etmek gerekiyor.

Referandumda "Hayır" demenin gerekçelerinden biri de AKP'nin 12 Eylül konusundaki kuru takiyesidir.

6. gerekçe: Parti kapatmaya ilişkin maddenin çuvallaması

5. gerekçe: AYM'nin yeni seçilme yöntemindeki içi boşluk

4. gerekçe: Kendi eğiliminde siyasallaştırma eğilimi

3. gerekçe: Dayatmacılık

2. gerekçe: 12 Eylülcüler'in yargılanması kuru şaka mı?

1. gerekçe: TUBİTAK, TDK ve TRT'deki uygulamalar

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..