Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '18

 
Kategori
TV Programları
 

‘Börü’ Ne Zaman Yayınlanacak?

‘Börü’ Ne Zaman Yayınlanacak?
 

Yeni yılla birlikte başlayan yeni dizi furyasında henüz istenen tatta bir iş çıkmadı ekrana. Gerçi ‘‘Mehmetçik: Kut’ül Amare’’ reytingleriyle iddiasını koydu ortaya ama… O da dev destekli TRT yapımı olduğundan özel kanalların işlerinden ayrı bir yerde. Bundan dolayı şu aşamada özel kanalların yenilerinde tam anlamıyla dişe dokunurluk hali mevcut değil. Öte yandan yayın akışında yer alabilmek için sıralarını bekleyen yapımların nasıl bir performans sergileyeceği de meçhulümüz.

İşte bu ortamda ilgiyle beklenen işlerden olan ve aylardır medyada yer almakla birlikte yüzünü henüz göstermeyen Star dizisi ‘Börü’ye duyulan merak daha bir öne çıkmakta!

Kaliteli oyuncu kadrosuna rağmen izleyiciden yeterli ilgiyi göremeyerek Pazar’a aktarılan, akabinde ikinci kuşağa atılarak final kararı alan ‘Hayat Sırları’nda hayal kırıklığı yaşayan Star’ın uzunca süredir ‘Yakında’ ibaresiyle bünyesinde tuttuğu ‘Börü’yü ne zaman yayınlayacağı da bu merakın başını çekmekte. Gerek bu tarz işleri sevenler, gerekse Serkan Çayoğlu başta olmak üzere oyuncu hayranları yazdan beri ismi anılan… 2017 sonbaharı için bahsi geçen işi artık kanlı canlı görmek istiyor. ‘Börü’nün film tadında bir yapım olmanın ötesine geçeceğinin sinyalini veren internete özel fragmanına gösterilen ilgi de bunun ispatı zaten. Ama nerede?

Hiç kuşkusuz, dizinin yapım aşamasının ötesinde, bu detayın bir türlü netleşmemesindeki en büyük etken, yayın günü seçimindeki hassasiyet! Zira oturmuş düzende yeni işle başarılı olabilmek ve kaliteli yapımın harcanmamasını sağlamak için doğru yayın gününe karar vermek şart. Görünen o ki, Star da nicedir dillerde olan ve internete özel fragmanını paylaşan dizi için en uygun günü bulma kaygısında.

Tabii kaygı da bir yere kadar… İşin suyunu çıkartmamak lazım. O halde ‘Börü’ ne zaman yayınlanacak? Hangi gün ekrana çıkartılması yapımın avantajına olur? Kısa bir fikir jimnastiğiyle bakalım konuya…

 

ŞİMDİ TAM ‘BÖRÜ’ ZAMANI

Öncelikle Star’ın yayın akışına bir göz atacak olursak… Pazartesi ‘Söz’ diyen kanalın Salı gecesi, şimdilerde yıpratılmaya uğraşılan ‘Ufak Tefek Cinayetler’e teslim… Perşembe’yi belini doğrultan ‘Siyah İnci’yle dolduran, ‘İstanbullu Gelin’ ile Cuma rekabetçiliğinde direnen Star’ın Cumartesi kozu, dillere destan ‘Fazilet Hanım ve Kızları’… Geriye Çarşamba ve Pazar günleri kalıyor elde. Yeni başlayan Çarşamba dizisi olarak ‘Babamın Günahları’ var ama reytingleri iç açıcı değil. Akıbeti nasıl olur bilinmez. Hâlihazırda Pazar’daki boşluk meydanda. Bu tabloyu vurguladıktan sonra gelelim yorumuma…

Benim düşüncem ‘Şimdi tam BÖRÜ zamanı’ şeklinde! Çünkü gündemde sınır ötesi operasyon varken izleyicinin bu tarz bir içeriğe göstereceği ilgi de misliyle artacaktır hiç kuşkusuz. Dolayısıyla tez günde yayına çıkartılırsa normalden daha fazla izleyici çekme olasılığı misliyle yüksek olacaktır. Dizinin altı bölüm halinde çekilip 2018 sonbaharında beyazperdede yerini alacağına dair söyleme bakıp reyting kaygısı taşımayacağı düşünülebilir. Fakat neticede verilen emeğin ederini bulma gerçeğini de göz ardı etmemek lazım.

Bu nedenle ‘Börü’yü bir an önce devreye sokma vaktidir diyorum. Gün olarak da Pazar’ı işaret ediyorum. Zira Çarşamba’nın birinci ve ikinciliği ‘Diriliş’in tekelinde. Ayrıca izleyicideki ‘Güldür Güldür Show’ merakı da malum. ‘Meryem’i de hesaba katarsak Çarşamba hayli zorlayıcı bir rakip tablosuna sahip olmakta. Pazar sıralamasındaysa en ciddi rakip ‘Savaşçı’! İçerik açısından benzer türden olsa bile ‘Börü’ rahatlıkla mücadele verebilir bu günde. Çünkü ‘Çocuklar Duymasın’ı ve diğerlerini geçme potansiyeli yüksek.

Öte yandan bu gerçeklere karşın ‘Hayatın Sırları’nın finalinin ardından Star’ın ‘Babamın Günahları’nı Pazar’a atıp gidicilik sürecini başlatması ve ‘Börü’yü de Çarşamba akışına alması kuvvetle muhtemel! Neden derseniz… ‘Savaşçı’ ile karşı karşıya getirip iki işi birbirine kırdırmak istemeyebilirler.

SONUÇTA; Hangi gün olursa olsun… Şimdi tam ‘Börü’ zamanı!

‘Yalnızca toprak değil Asena. Üzerinde yaşayan insan da vatan’ diyerek, vatan kavramında en güzelinden bakış açısını ortaya koymanın yanı sıra dünya bize imrensin diye çıkılan yolda Atatürk’ün rüyasının kâbusa dönüşmek üzere olduğunu dillendirip koyun postundaki çakalları işaret eden içeriğiyle fark yaratacağı da muhakkak.

Alper Çağlar’ın yeni projesi olup 60’ar dakikalık 6 bölümden oluşan ve ‘Türküm demekten mutlu olanların’ öyküsü olarak ekrana çıkmayı bekleyen ‘Börü’ye bir an önce kavuşma temennisiyle…

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..