Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '12

 
Kategori
İzmir
 

"Çek Elini Sanatın Yakasından, Çek! "

"Çek Elini Sanatın Yakasından, Çek! "
 

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Egedeki belediye Başkanları arasında, karizmatiği en yüksen olan kişi. O'na, "Dikili'nin CASTRO'su diyenler de var. Kendileri, her telden çalar. Sanatsa s


“DİKİLİ’de, “Barış ve Nazım Hikmet Günleri” adı altında yapılan buluşmalar, Şenlik Barış Gecesiy le” son bulurken, bir çok tanınmiş ünlün sahne aldığı gecede, hep birlikte haykırıldı ve dalga dalga izleyicilerin de tekrarladığı şu sözlük, tüyleri diken diken etmeğe yetti de arttı bile: “Çek elini sanatın yakasından, çek ! ”  

“Usta edebiyatçı Yaşar Kemal’in nazım Hikmet Barış Ödülü aldığı "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri" yaklaşık 6000 kişinin katıldığı ‘barış’ gecesiyle sona erdi.

Birçok ünlü ismi bir araya getiren şenlikte politikacılar, yazarlar, sanatçılar ve akademisyenler Barış'ı her açıdan ele alırken, Melike Demirağ ve Moğollar’ın yer aldığı son etkinlikte binler ‘BARIŞ’ diye haykırdı.

KİMLER KATILDI? Dikili’de, iki gün süren  Şenliğin son gününde Av.Arif Ali Cangı, Prof.Dr. Ali Osman Karababa, Dr.Oya Otyıldız, Berrin Esin, Nuran Yüce,  Serhat Resul “Çevre ve Barış” konusunu konuştular.

18.dönem Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve 19.dönem İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş “Ülkemizde, sınırlarımızda, dünyada barış” konulu panelde, 20.dönem Samsun Milletvekili Murat Karayalçın ise “Yerel yönetimler ve barış” konulu panele konuşmacı olarak katıldılar. “Şiir, edebiyat ve barış” konulu söyleşide ise Halim Yazıcı, Altan Gördüm, Ahmet Telli, Ünal Ersözlü, Namık Kuyumcu, Nevzat çelik, Tuğrul Keskin gibi isimler bir araya geldiler. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ‘Barış ve demokrasi’ için düzenlenen şenliğe katılan tüm konuşmacılara birer plaket takdim etti.

Yerel yönetimlerde barış’tan söz eden 20.Dönem Samsun Milletvekili Murat Karayalçın, “Antik Roma’da ekmek, hamamlar, arenalar Romalılar’a bedavaya verilmiş. Bu kısmı Osman Özgüven duymasın” sözleri gülümsemelere neden oldu. 18. dönem Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise 12 Eylül karanlığında aydınların Dikili festivallerinde bir araya gelerek Ülkeye umut saçtıklarını, sorunların, fikirlerin burada korkusuzca konuşulduğunu, Dikili’nin düzenlediği etkinliklerle ışık saçmaya devam ettiğini söyledi.

MELİKE DEMİRAĞ VE MOĞOLLAR’DAN MUHTEŞEM KONSER

Şenliğin son etkinliği olan ‘barış’ gecesi Dikili Belediye Tiyatrosu ile İzmir Yenikapı Tiyatrosunun “Güneş içenlerin türküsü’ adlı oyunu ile başladı. Oyunun ardından Melike Demirağ ile Moğollar’ın verdiği konserlerde şenliğin doruğuna çıkıldı. 6000 kişiden fazla müzikseverin izlediği konserde hep bir ağızdan defalarca ‘BARIŞ’ diye haykırıldı.

Gecenin sonunda Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, konseri birlikte izlediği torunu Özgür Özgüven ile birlikte Melike Demirağ ve Moğollar’a katılımlarından dolayı birer plaket verdi.

Kimseler ölmesin

Şenliğin kapanış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; “Şenliğimiz boyunca barış diye haykırdık. Buradan Ülkemizin her yerinde insanlar birbirlerini kucaklasınlar. Birbirlerini sevsinler. Annelerimiz, babalarımız ağlamasın. Yavrularımız öksüz kalmasın. Kimseler ölmesin istiyoruz. Barışa karşı olan özlemimizi hep söylüyoruz. Bir an önce barışın gelmesi içinde yüreklerimizin barış için çarpmasını istiyoruz” dedi.

Nazım’ın Dikili’de bir çınar ağacı var

Özgüven; “Bu yılkı etkinliklerimizi adadığımız Nazım, savaşsız bir dünyanın savunucusu olmuştur. Ülkesinde ona bir avuç mezar toprağı bile çok görülmüştür. Adını bir parkla yaşattığımız, büstünü diktiğimiz barış adamı Nazım Hikmet’imizin Dikili’de bir çınar ağacı var artık” dedi. Moğollar’dan Cavit Berkay ise “Dünya barış günü yeni doğan çocuklara ismini ‘barış’ koymakla kalmasın” dileğinde bulundu.

Bir sanat şöleni daha Dikili’de böylece sona ererken, Dikili Belediyesinin duyarlılığı, halkının da ezelden beri sanata yatkınlığının neticesi olarak, Türkiye’nin en etkin görsel şölenlerin muhteşemliğinin sergilendiği  şenlik, daha uzun müddet akıllarda kalacak.

Başkan Osman Özgüven, her yıl olduğu gibi sanat etkinliklerinde gösterdiği performansla halkından ve Türkiye sanat çevrelerinden tam puan alırken, seneye yapılacak etkinlikler için, şimdiden kolları sıvadı. Özgüven bu konuda şöyle söylüyor zaten: Bizim içimiz de, dışımız da fıkır fıkır kaynıyor. Dikili bir kazan, bizler birer kepçeyiz. Sanat her yerde vardır. Her yerde sesini ve soluğunu duyurmalıdır. Duraklamak yoktur. Geride kalmak demek, ezilip çiğnenmek demektir” şeklinde konuştu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..