Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Derin Devlet" Ne Kadar Derin?

"Derin Devlet" Ne Kadar Derin?
 

Türkiye, Soğuk Savaş döneminde NATO ile Sovyet Rusya'nın savaş alanı olmuştu... Her ne kadar adı soğuk da olsa, Türkiye bu savaşı adeta "sıcak savaş" gibi yaşamıştı.

İkinci Dünya Savaşına girmemiştik ama sonrası yıllarda sağ-sol çatışmaları; anarşi ve terör ile, savaşa giren ülkelerin yaşdıklarından fazlasını yaşamıştık.

Demokratik hayata geçtikten sonra, halkın kendi yöneticilerini seçme imkanı bulması, aslında Türkiyede açık ve görünür olan "devlet"i derinlere inmek zorunda bıraktı...

Sivil siyasetin "ayarı" bozuldukça yani halkın isteklerine uygun hareket etmeye başlayınca, bu derin devlet, siyasete balans ayarı verirdi... Tabii tüm topluma da hayat ayarı vermekten geri durmazdı.

Türkiyedeki tüm siyasi liderler, hayatlarının bir döneminde bu derin devletle karşılaştılar... Süleyman Demirel, derin devletin tartışılmaya başlandığı yıllarda; "Derin Devlet, askerlerdir" demişti.

Çünkü, Merhum Menderes'in "askerler" tarafından idamının travması sivil siyasetin üzerinde daima "demoklesin kılıcı" gibi duruyordu... Merhum Demirel, bu yüzden hep şapkasını alıp kaçmak zorunda kaldı.

Demirel, Derin Devlet askerlerdir, demişti ve o "darbeli zamanlarda" bizde bunu kabul etmiştik...Bu derin devlet, istediği zaman ülkedeki fay hatlarını harekete geçiriyordu.

Sağcı-Solcu; Sünni-Alevi; Türk-Kürt ne kadar çatışma alanı varsa, zaman zaman bunları devreye sokarak, ülkenin gidişatını dizayn etmek istiyordu.

Biz, Demirel'den duyduğumuzla amel ettiğimizden bu işleri hep bildiğimiz askerler yapıyor sanıyorduk... Sonra biraz daha kazınca anladık ki, görüntü asker de olsa daha derinde başka güçler var.

Avrupada Gladyo denilen, Türkiyede "Özel Harp Dairesi" adını alan doğrudan NATO'nun emrinde daha derin yapıların bulunduğunu öğrendik.

Fakat, arkeolojik kazılar gibi, kazdıkça daha derindeki güçlere de erişmeye başladık... Ülkede, asker sivil herkesin dinlendiği ama dinleyenin kim olduğunun bilinmediği günler yaşadık...

FETÖ kuşkusu da o zamanlar başladı... Sonunda ABD beslemesi FETÖ, kendini ortaya attı ve devlet gırtlağına bastı... FETÖ mücadelesinden ortaya çıkan sonuca bakınca, Amerika da tek bir devlet değil.

Trump'ın seçilmesiyle başlayan son gelişmeler gösteriyor ki, ABD'de de bir "derin devlet" var... Yani, tüm derin yolların Amerika'ya çıktığını sandığımız bir anda, Amerikadan daha derinde bir Amerika daha olduğunu görmeye başladık.

O halde bu "Derin Amerika" ne oluyor?

Dünyadaki tüm devletlerin derinini oluşturan bir yapı bu... Amerika'nın da Türkiye'nin de başka güdümlü ülkelerinde de "Derin Devleti" aynı güç!

Tüm dünyayı istediği gibi şekillendirmek isteyen, terörü, savaşı besleyen; insanlığın kan ve gözyaşı akıtmasından büyük haz duyan bir gizli devlet anlayışı var.

Ahir Zaman Deccal'i diyebileceğimiz bu yapının kolları çok uzun...Parayı, iletişimi elinde tutuyor ve bunlarla ciddi "algı operasyonları" yapıyor.

İnsanlık bu Şeytani yapıyı boğmadan huzur bulamayacak... Bu yapının görünür hale gelmesi sonunun da geldiğini gösteriyor.

Her çağda olduğu gibi, bu çağda da kötülüğün gırtlağını biz sıkacağız inşallah...

Hiç şüpheniz olmasın!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..