Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '18

 
Kategori
TV Programları
 

‘Elimi Bırakma’ İddialı Geliyor!

‘Elimi Bırakma’ İddialı Geliyor!
 

Özel kanallarla girdiği dizi yarışında her sezon daha ileri hamleler gerçekleştiren ve büyük kitlelere hitap edebilen işleri ekrana taşımayı başaran… İzleyici zihinlerinde yer eden ‘Keşke özel kanalda yayınlansaydı, şansı daha çok olurdu’ yaklaşımını kırma yolunda hızlı adımlarla ilerleyerek popülerliğini artıran TRT 1, yaz sezonunu da boş geçmemeye kararlı görünmekte.

‘‘Ege’nin Hamsisi’’dizisiyle yaz ekranlarının rutinlerinden olan şiveli yapım boşluğunu doldurmaya niyetlenen kanalın uzun soluklu olması kuvvetle muhtemel draması da ‘Elimi Bırakma’ ismiyle çıkıyor karşımıza.

‘Hayat bazen kaybettiğin yerden başlar’sloganıyla dikkat çeken ‘Elimi Bırakma’nın gerek zengin kadrosuna, gerekse dram ağırlıklı içeriğine baktığımızda yaz dizisi özelliğinden hayli yukarıda olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Dolayısıyla fragmanlarıyla olumlu sinyaller vererek merak uyandıran yapım için ‘Yazdan kışa sarkabilecek iddialı bir rakip’ desek yeridir! ‘Elimi Bırakma’dan yansıyan tablo böylesine umut vericiyken dizinin genel görünümüyle ilgili ön değerlendirmede bulunalım dedik biz de. Hadi buyurun…

ELİMİ BIRAKMA’NIN ELİNİ GÜÇLENDİRENLER

‘Elimi Bırakma’nın uzun soluklu bir iş olma yolundaki ilk avantajı, TRT ekranında yer alması! Kimi izleyici için popülerlik yönünden bu dezavantaj görünse dahi, yaz aylarını geçmişe oranla hayli vasat geçiren özel kanalların eski cazibelerinden çok şey kaybettikleri aşikâr. Nasıl ki yayın akışlarındaki sinema filmi ağırlığı da bunun göstergesi. Dahası reyting kaygısıyla alelacele noktalanma riski özellere oranla daha düşük seviyede TRT dizileri için. O nedenle TRT 1 kanalı, ‘Elimi Bırakma’nın şansı ve elini güçlendirmekte!

 2018 sonbaharında sinemalarda yerini almaya hazırlanan ‘Son Muhafız Kudüs’ isimli film projesiyle de adından söz ettiren Üs Yapım imzalı dizinin yönetmen koltuğunda Sadullah Celen oturmakta. Bana göre bu da ekstra bir avantaj. Zira yönetmenin önceki işlerinden gördüğümüz kadarıyla kendisi, içerikleri izleyiciyi etkileyecek biçimde yansıtma ve tüm aksaklıklarına rağmen merak uyandırarak izlettirme yöntemini iyi biliyor. Eminim yine aynı becerisini kullanacaktır.

Volkan Yazıcı ve Zeynep Nilüfer Aydın tarafından kaleme alınan dizinin gücünü artıran üçüncü unsur, oyuncu kadrosu… ‘Fazilet Hanım ve Kızları’nda Sinan karakteriyle dikkat çeken Alp Navruz’u, ‘Paramparça’da yıldızı parlayan Alina Boz’la buluşturarak güzel bir ikili oluşturup gençlerin kalbini kazanmayı hedefleyen… Ve ‘Kalbimdeki Deniz’in Mustafa’sı, Batuhan Ekşi’yi de Azmi Yelkenci’nin biricik oğlu olarak kadroya dâhil edip bu hedefi perçinleyen yapım sadece yeni nesle odaklı kalmayanlardan. Bu özelliğini de, komple bir aile hikâyesi olma noktasında ilerleyip, deneyimli kadrosunu da birbirinden başarılı ve sevilen isimlerden oluşturarak göstermekte.

Hal böyleyken ilk etapta… Tiyatrodan gelen oyunculuk gücüyle dizi dünyasında yerini alan ve ‘‘Güneş’in Kızları’’, ‘Kırlangıç Fırtınası’ gibi yapımlarla televizyonda ses getiren Ebru Aykaç öne çıkmakta. ‘Anne’ figürünün her şekilde hakkını verme potansiyelini daha önceki rolleriyle ispatlayan sanatçı burada da Cenk’in annesi Serap kimliğiyle gösterecek kendini. Tanıtımlardan edindiğimiz izlenime göre de, kayınvalide otoritesine karşı oğlunu kullanarak güç edinmeyi hedefleyen dişli bir kadın karakter şeklinde izleyeceğiz Ebru Aykaç’ı. Senaryo, karaktere ne gibi bir metin hazırlayacak bilemem ama şahsen Serap’ın içeriğin gelişiminde tetikleyici ve etkili olacağını düşünüyorum. Hayırlısı diyelim…

‘Elimi Bırakma’nın deneyimli kanadında göze çarpan bir diğer isim, Seray Gözler… Hâlihazırda ‘Yabancı Damat’ın tekrarlarıyla ekranda olan Gözler, ‘Hayat Şarkısı’ndaki idareci anneliği ve eşliğiyle de iz bırakmıştı izleyicide. Bu kez Çelen Ailesi’nin idaresini üstlenerek torunundan çok şey bekleyen otoriter babaanne Feride olarak çıkacak karşımıza. Ailesinden beklediği desteği göremeyerek kendi yolunu çizeceğini varsaydığım Feride Hanım’ın ailesi ve soyadının asaleti için mücadelesinin nasıl sonuçlar doğuracağını hep birlikte izleyeceğiz.

Sumru karakteriyle hikâyenin ‘hırslı kadın’ yönünü dolduracak olan Dolunay Soysert, Hülya rolündeki Gökçe Yanardağ, Sumru’nun kocasını canlandıran Hüseyin Avni Danyal gibi deneyimli isimlerin zenginleştirdiği kadroda bir diğer etkin karakter Azmi Yelkenci… Feride Çelen’in yemek şirketinin CEO’su olarak, Feride ve Serap ikileminde izleyeceğimiz Azmi de Burak Tamdoğan’ın canlandırmasında gösterecek kendini.

Konuya gelince… Hâkimiyeti elinde tutmaya çalışan bir büyükanne… Oğlunu her şeyin başına geçirmek için can atan bir gelin… ‘‘Oğlun Arif de Arif kokulu Cenk’in de öldü’’ diyerek babaannesine kafa tutan bir torun… Ve hayat tozpembe akıp giderken aniden yaşanan gelişmelerle sahip olduğu tüm değerleri kaybedip ‘Biz şimdi ne yapacağız’ konumuna düşen bir genç kız! Bu temel üstünden yükselecek olan öyküde tesadüfler ve hırslarla örülü bir düzenin aşk-iş denklemi karşılayacak bizi.

Türkiye’nin ünlü kebapçılarından birinin kızı olan Azra, yurt dışındaki aşçılık eğitimini bitirip Türkiye’ye dönerken valiz karışması sonucu Cenk’le tanışacak. Ardından sahip olduklarını bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşayacak. Bu süreçte Cenk de Azra ile benzer bir kaderi paylaşacak. İki gencin yollarının kesişmesiyse, aile büyüklerinin geliştirdikleri planlar sonucu olacak. Tabii ara yerde ailelerin diğer fertlerinin nifak tohumları, eski aşklar ve şirket çekişmeciliği de katkıda bulunarak olayların dallanıp budaklanmasına fırsat yaratacak. Böylece paranın ve soyadının mutluluk getirmediği bir aile denklemi daha sunulacak izleyiciye.

Anlayacağınız Alina Boz’u ‘‘Sevda’nın Bahçesi’’ndeki aşçı kızı Defne’likten alıp kebapçı kızı Azra yapan… Alp Navruz’u ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ndaki başına buyruk Sinan’lıktan çıkartıp sıcağı sıcağına Çelen Ailesi’nin iş muhabbetinden kaçıp kendi bildiği gibi yaşama hevesindeki Cenk kıvamına sokan ‘Elimi Bırakma’nın konusu genel itibariyle bilinen tatların harmanı gibi. Dolayısıyla ilk bakışta kendine has bir özelliğe sahip değilmiş gibi görünebilir.

Lakin ‘Elimi Bırakma’ diyenlerin burada elini güçlendiren bir etken var ki o da, bu tarz işlerde deneyimli olan karakterleri ve yönetmeni buluşturuyor olması! Yani her bir karakterin taşıdığı potansiyelin toplamından iyi bir patlama yakalanabilir. Tabii eldekileri doğru şekilde kullanıp ziyan etmemek kaydıyla!

SONUÇTA; TRT 1’de 22 Temmuz Pazar tarihinde yolculuğunu başlatacak olan ‘Elimi Bırakma’ içeriğinden ziyade oyuncu kadrosuyla iddialı geliyor. Ancak maalesef bu iddialı duruşa karşılık dizinin tanıtım yönüne pek değer verilmediği de bir gerçek… Ki, yaz aylarında TRT 1 ekranından uzak olanları diziye çekme hususunda bu detay önemli ölçüde eksiklik yaratabilir. Umarım tanıtım ayağında kendini hissettiren aksaklık ‘Elimi Bırakma’ diyenleri çelmelemez.

Şansları bol olsun diyelim ve yapımla ilgili ayrıntılı yorum hakkımızı yayın sonrasına bırakarak koyalım noktayı.

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..