Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Eğitim
 

"İyi ki geldiniz öğretmenim"

"İyi ki geldiniz öğretmenim"
 

hürriyet.com.tr


Nihayet bir kez daha kuralar çekildi ve binlerce yeni mezun öğretmen yurdun dört bir tarafına öğretmenlik yapmak için dağıldılar. 
 
Aralarından şanslı olup İstanbul’a düşenler de vardı. Ama daha çok Doğu’ya; daha çok Güney-Doğu’ya atandılar… Çünkü oralardan kaçan kaçana…
 
Ama bir kısmı kaçmadı. Burası da bizim ülkemiz, vatanımız diyerek; kimseyi dinlemeden atladılar vasıtalara… Dağ taş demediler, yetiştikleri yurtlarını yuvalarını bırakıp atandıkları okullarına geldiler. Büyük bir vatan , millet aşkıyla görevlerine başladılar.
 
Bu genç öğretmenlerden üçünün kaderi de birleşti ve kader onları Beşatlı Köyünde bir araya getirdi. 
 
Yıllarca öğretmenlik hayali kuran ve ülkesine faydalı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan Samsunlu Büşra Sezgin, Konyalı Naile Satılmış ve Ardahanlı Özge Cansu'yu, kaderleri, Yüksekova ilçesine bağlı Beşatlı köyünde bir araya getirdi. 
 
Okulun çoktan beri öğretmen bekleyen öğrencileri toplandılar. Yeni öğretmenleri için çiçekler topladılar. Ve bilgi verecekler ile bilgiye aç olan genç tohumlar nihayet okulun bahçesinde birbirlerine kavuştular. 
 
Genç öğretmenler , tazecik fidanlarını öpüp sevdiler… Hepsi yurdun bir fidanı; ufacık birer kuzusu idiler. İyi yetişirlerse, her şeyi yapmaya, yurda yararlı olmaya güçleri yeterdi ama onlara bu bilgileri verecek  öğretmenlere; akıllı bilgili insanlara ihtiyaçları vardı. Ve nihayet işte onlar gelmişlerdi. Yavrucuklar çok sevindiler, ellerindeki çiçekleri yeni gelen öğretmenlerine verdiler.
 
 “Milli Eğitim Bakanlığı'nca şubat ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Beşatlı köyüne atanan 3 kadın öğretmen geldiler ve görevlerine başladılar ... 
 
Evet, çocuklardan birisi, en cesaretlisi öğretmenine yaklaştı ve elindeki çiçeği vererek, “İyi ki geldiniz öğretmenim..” dedi…
 
Bu tablo, bu görünüm karşısında ağlamaz mısınız?
 
“İyi ki geldiniz öğretmenim.”
 
Öğretmenlerden biri şöyle dedi: “Bir telaşla geldim ama umduğum gibi değil çok farklı bir tabloyla karşılaştım. İnsanları misafirperver, herkes yardım ediyor. Bu yüzden burada olduğum için çok mutluyum..” 
 
“Büşra Sezgin, “Şubat atamasıyla Beşatlı Köyü İlkokulu’na atandım. Karşılaştığımız sıkıntılar karşısında yılmadık ve mücadele ettik. Onlara yardım etmemiz gerektiğini düşündük ve Umutlu Çocuklar Derneği’ne ulaştık. Destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. Sınıf öğretmeni Naile Satılmış, “Artık beni bırakmak istemiyorlar. Atanıp da buraya gelmeyenlere sesleniyorum; lütfen Yüksekova’yı medyada gördüğünüz gibi düşünmeyin” dedi.  Özge Cansu ise, “Öğrencilerimizin aileleri bize çok yardımcı oluyor. Her gün bir velimizin evine yemeğe davet ediliyoruz. Öğrencilerin aileleriyle kaynaşıyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu. ? (AA)
 
Yurdumun en uç noktalarında göreve giden genç öğretmen arkadaşlarım , saygıyla ellerinizden öperim.
 
Ey vatan evlatları!
 
Elbette : “Vatan gayur evlatlarının sırtında yükselir!”
 
Ne mutlu size ki , vatan bayrağını en uçlarda sizler taşıyorsunuz.
 
Biz de sizin güzel haberlerinizi almakla çok mutlu oluyoruz. 
 
Ne diyelim. Allah kolaylık versin!
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..