Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

"Rıza Zerrab'ın Bayramı" mı, Türk Gençliğinin Bayramı mı?..

"Rıza Zerrab'ın Bayramı" mı, Türk Gençliğinin Bayramı mı?..
 

Türk Bayrağını'da arkasına almış.. Kim tutar onu..


Bu gün 23 Nisan 2014.. Kurtuluş Savaşımızın merkez üssü olan TBMM’nin açılışının 94. yıldönümü.. Tüm dünya Mazlum Uluslarına örnek olacak bir Bağımsızlık Savaşının karargahının açılmasının üzerinden tam 94 yıl geçmiş.  Atatürk’ün Gençliğe armağan ettiği bu önemli günden ve 1920’de yaratılmış olan o şanlı TBMM açılışı zaferinden sonra ülkemizin 94 yıl sonra nasıl bir halde olması gerekirdi?.. Şimdi nasıl?..  

Bu durumu daha iyi anlayabilmek için, bizden çok çok sonraları her türlü hak ve Medeni kanunları insanlarına layık gören Batılı ülkelere bakalım olayı daha iyi kavrarız bence.  Onlar nerede biz neredeyiz?.

Her türlü anti demokratik uygulamayı, hukukun bir kişinin elinde toplanmasını, hak ve hukukun aranamamasını, fakirliği, geri kalmışlığı, diktatörlük özentiliğini, “çalıyorlar ama çalışıyorlar da” sapık anlayışını bir tarafa bırakarak sadece insan canının ne kadar ucuzladığının örneklerini her gün görerek yaşıyoruz son yıllarda 23 Nisan’ları maalesef..

Bakalım..

Ali, Mahmut.. Urfa’lı iki genç.. Birisi 23 diğeri 24 yaşında.. Memleketlerinden kalkıp Konya’ya tarım işçiliği yapmaya geliyorlar. Kaldıkları çadırda yaktıkları sobadan çıkan gaz yüzünden zehirlenip ölüyorlar..

Ali Fırat B. 16 yaşında.. Eğitim masraflarını karşılayabilmek için çalışmak zorunda olduğu inşaatın 10. katından düşüp ölüyor..

Ahmet Yıldız..  İlköğretim 7. Sınıfta.. Adana Yüreğir’de okuldan artan zamanlarında çalıştığı işyerinde 22 tonluk prese sıkışarak ölüyor.

Kadir Ustael.. 27 yaşında Yüksek Makine Mühendisi.. Ankara’da çalıştığı fabrikada vincin taşıdığı yükün göğsüne çarpması sonucu ölüyor..

Mustafa Terzioğlu.. 19 yaşında .. Muğla’nın Bodrum İlçesinde Elektrik direklerine kablo çekme işi yaparken direğin üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitiriyor. Vs..vs..

2013 Temmuz ayında.. Evet sadece bir ayda, ülkemizdeki iş kazalarında 120 işçi ölüyor, 132 işçi yaralanıyor ve bunlardan 8’i çocuk..

Geçelim..

Özkan Bitirmiş.. 23 yaşında ..  Evine giderken, Uyuşturucu Çetelerinin çatışmasının içinde kalıyor ve kör bir kurşunla hayatını kaybediyor..

Gece kulübünde sevgilisine hava atmaya çalışan birisi silahıyla rast gele ateş açıp insanların yaralanmasına yol açıyor..  Açın Gogulu bakın buna benzer binlerce serseri kurşunlar ve hayatını kaybedenler görürsünüz.

Çiçek Mayalı .. 40 yaşında.. Bir aracın içinde tartıştığı sevgilisi tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülüyor.

Yine girin gogula buna benzer yüzlerce kadın öldürülmesi olayına rastlarsınız. Kadın cinayetlerinde ülkemiz dünyanın en geri ülkelerinden bile geride. Her iki saatte bir kadın öldürülüyor bu ülkede..

Geçelim..

Adam borcunu sildirmek için 10 yaşındaki kızını 50 yaşındaki adamla evlendiriyor. Ülkemiz Çocuk Gelinler sıralamasında Dünya İkincisi.. Her üç evlilikten birisinde gelin, çocuk.. Dünyadaki her dört  çocuk gelinden birisi Türkiye’li.. 2011 yılında 520 çocuk gelin anne olmuş. ( Uçan Süpürge Derneği’ne teşekkürler.)

Son on yılda, 12 Eylül rejiminin bile yapmadığ Devlet Terörü gençlerimizin üstünde esmiş.. Ali İsmail’ler, Etem Sarısülük’ler, Mehmet Ayvalıtaş’lar ve tabiki Berkin Elvan’lar vs.vs.  Polis gaz bombası, polis kurşunu, copu, dayağı nedeniyle  hayatlarını kaybetmişler..

2013 yılında 633 çocuk ölmüş bu ülkede, kimi cehalete kurban gitmiş, kimi yine cehaletin yarattığı sapıklığa, kimi kan davasına.. Kars’ta bir sapığın kurbanı olmuş Mert, İstanbul’da ilgisizliğin ve boşvermişliğin kurbanı olmuş Pamir..

İçiniz mi bunaldı?.

Alın size bir “iyi” haber..

Aslan gibi Rıza Zerrab’ımız da olmuş bu arada.. Hem de ithal.. “O…punun ve memurun yemini peşin vereceksin.”  “200 ton altın sattım cari açığın % 15’ini karşıladım”  gibi “örnek” sayılabilecek icraatları gençliğimize öğretmek için ithal edilmiş.. 

Sonradan  açılan anıt ve heykellere ilham olabilecek “Kol Saati” ( hani şu 700 bin lira olan ve bir bakanımızın kolunda hava atan saat) hikayesinin kahramanı,  28 seferde 52 milyon, 10 seferde 10 milyon, 3 seferde 1,5 milyonluk rüşvetleri  dağıttığı iddia edilen  aslan parçası..

Daha ne olsun?..

94 yılda böyle bir deha “iş adamı”, başkanlık ve diktatörlük hayalleri kuran bir yönetim erki, ilk TBMM’ye hiç yakışmayan 550 tane “evet efendimci” mebus, pısırık bir muhalefet,  bir sürü gökdelen, AVM  ve milletin “a..na koyduk” diyen bir müteahhitlik örneği yaratmışız yetmez mi?..

Bir tek Rıza Zerrab bile ne kadar “ileri görüşlü” olduğumuzu anlatmaya yetmezmi?..  Bir oda dolusu dolar ve yuro’yu iki günde sıfırlama becerisini gösteren gençler yetiştirmişiz.. Yetmez mi?..

“Dur orda, 1946’ya kadar yapılan onca Sanayi Tesisi, onca Fabrika, demir yolu, orman ne oldu neden onlardan söz etmiyorsun" diyebilirsiniz.  Onlar mı?.. Çoktan satıldı, yok edildi.. Günümüze kadar kazanılmış onca İşçi Hakkı, Kadın hakkı, çocuk hakkı mı diyorsunuz?.. Var mı şimdi bir düşünün.. Ama “Çalıyorlar ama çalışıyorlar da” sapık mantığına kendinizi kaptırmadan düşünün.

Saygılar..

23 Nisan 2014 

Saat: 12.20

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..