Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

"Sevdalar kopsa bile" onları bir araya getirmek mümkün mü?

"Sevdalar kopsa bile" onları bir araya getirmek mümkün mü?
 

İzmir Fuarındayız. Bir kitap kuyruğu ki, deme gitsin. Erkenden, kitap fuarına girme telaşı var insanlarımızda. “Bu kadar insan birer kitap alsa, içeriden, raflarda kitap kalmaz” dedik. Ve ilk defa bir kuyruğa rastladım.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, güneş gözlüğü ve yakın çekim

RESSAM, ŞAİR ELVİN ÖZTÜRK

Ressam Fatma Elvin’den davet almıştım. “Liyazon Sevdalar” isimli şiir kitabı çıkarmış. İsim Fransızca olmakla beraber, dilimize de geçmiş bu liyazon.  Burada “ Birleştirici, pekiştirici, tamamlayıcı “ manasında kullanılıyor. Kendisi henüz 40 yaşında ama, 41 kere maşallah dedirtecek atılımları var. Biz onu ressam bilirdik.Şair olduğunu da şimdi öğreniyoruz.

22. İzmir Kitap Fuarı. İçeri kalabalık. Muzaffer İzgü’ye rastladım. Kolunu dinlendire dinlendire kitaplarını imzalıyordu. Bir ara, elimi uzattım.  Bakakaldı. İsmimi telaffuz etmeğe çalışıyor ama, çıkaramıyor bir türlü. Anlayacağınız İzgü, bizi  unutmuş.

Halbuki kendisiyle daha önceleri,  İzmir’de aynı gazetede de beraberdik. Şefimiz  Şair Atilla İlhan’dı. O, mizahı seçti. Vardı gitti Akbaba’ya yazar oldu. Yalnız kızgındı. İlk cümlesi şu oldu: “ Yok öyle yağma. Biber dolması satmıyoruz biz” Allah  Allah,  anlayamadım. Ve ekledi: “ Daha fazla yaşamak da istemiyorum” demesin mi? Şaştım kaldım.

Görüntünün olası içeriği: yazı

"LİYAZON SEVDALAR" KİTABI. KAPAK RESMİ DE KENDİSİNE AİT

Ressam  Elvin Öztürk’ü, kitaplarını imzalarken bulduk. “Liyazon Sevdalar. ” Kağıt Yayıncılıktan. “ Gösterişli bir baskısı var. Kitaptaki konu başlıkları alt alt getirildiğinde, bir apayrı şiir daha  ortaya çıkıyor. Çok değişik.

Şiir yazmazdı ressamımız. “Hayrola?” dedik. İnsanları, ilişkilerini, şehirleri incelemiş uzun müddet. Bu süreçten sonra da anca tabii ki. Yayınevinden de ayrıca çok memnun. Onlar da onu sıcak tutuyor.

Biz şairliğine şaşmadık. Ama onun her yanının dolu dolu olduğunu bildiğimiz için , şairliğine de şaşmadık doğrusu. Kendisi Toprak mühendisliğinden mezun. Ege Ünv. Halkla ilişkiler, sirortacılık, bankacılık, Pedagojik formasyonlu , bilgisayar programcılığı, siyaset okulu,  mesleki öğretim görevlisi olarak çalıştı. Daha ne olsun? Gerisi iyilik sağlık.

Kendisi, Kosova‘ya ve İtalya’ya giderek eğitim programları ile Sanat Tarihi, Desen ve Resim Teknikleri üzerine eğitimini geliştirmiştir. Ayrıca akrilik, yağlıboya, suluboya karma sergiye katılan sanatçı, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi, çalıştay ve uluslararası sergilere katıldı..

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar

ARZU ÜZERİNE ELVİN HANIM, BENİM İLE

Uzmansal çalışmalarını Türkiye, Balkan ülkeleri, İtalya, Yunanistan, İngiltere, Mısır, Bahreyn, Karadağ (Montenegro), Amerika gibi ülkelerde zaman zaman sürdüren sanatçı; “İtalya Regolad de Arte Vakfı” tarafından 2011 yılında düzenlenen yarışmada üçüncülük ödülüne değer görüldü. 2015 senesinde Amerika’da ve dünyanın bir çok yerinde Çanakkale 100. Yıl 3D Fotoğraf sergilerinin Küratörlüğünü de yaparak ülkemizi temsil etmiştir.

Kendisinin katıldığı uluslar arası yarışmalarında kazandığı ödüllerin haddi hesabı yok. İtalya’dan itibaren Mekadonya, Kosova, Marmaris, Üsküp, Amerika, Karadağ, Bahrain, Çanakkale, Mısır ve yurt içi ve dışı sempozyumlarda hep, Türkiye’yi temsil eden  Elvin Hanım, yakında Hataya gidecek.

Ressam arkadaşımızın bu kitabı üzerine,  birleştirici, pekiştirici olan bir zamanların bu sevdalarıındaki kopukluklar, zamanla birleştirilebelir mi? Biz, bu kitap üzerine bunu düşündük.

Eski Karşıkaya LİONS Club’ ün eski  Başkanı olan Ressam ve şair Elgine başarı diliyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim

RESSAM, ŞAİR ELVİN ÖZTÜRK

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar

ÜNLÜ YAZATIMIZ MUZAFFER İZGÜ. HER ZAMANKİ YERİNDEYDİ FUARDA YİNE

.Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

İZMİRLİ TV CİLERLE UZUN UZUN KONUŞTU.HER SEFERİNDE GÖZLERİ KAPALI ÇIKTI RESİMLERDE.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar

RESSAM ŞAİR ELVAN HANIM SON SERGİLERİNİN BİRİNDE  -SOL BAŞTAKİ-

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

RESSAMIMIZIN BİR ÇALIŞMASI

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

YAZARIMIZI BU SEFER GÖZÜ AÇIK YAKALAYABİLDİK.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar

KAĞIT YAYINEVİ VE DANIŞMANLIKTA ELVİN HANIM.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar

İZMES "iZMİR EDEBİYAT VE SANAT GRUBUNU "DA ZİYARET ETTİ ELVİN HANIM.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve iç mekan

RESSAM ELVİN HANIM ATÖLYESİNDE ÇALIŞIRKEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..