Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '17

 
Kategori
Kitap
 

"Türkleri Yeniden Tanımak" Araştırma Kitabımı Yazma Nedenim:

"Türkleri Yeniden Tanımak" Araştırma Kitabımı Yazma Nedenim:
 

Ozan Yayıncılıktan çıkan ikinci kitabımla ilgili kısa bir tanıtım ve bilgilendirmenin faydalı olacağı düşüncesiyle şunları belirtmek isterim.
 
Bir toplumun kendi adını taşıyan dil ve kültür değerlerini net olarak tanıyıp öğrenmesi, her insan için hava, su ve tüm maddi değerlerden daha önemli olduğu asla unutulmamalıdır.
 
Diğer taraftan kendi dil ve kültür değerlerine sahiplenmek demek, asla dil ve etnik milliyetçilik anlamına gelmemektedir. Çünkü kendi kültürel değerlerinin farkında olup sahiplenen mantıklı, bilinçli ve bilimsel düşünen her insan, diğer toplum ve halklarının kültürel değerlerinin de aynı şekilde, o toplum için önemli olduğunun farkındalığı, her türlü ırkçılıkları boşa çıkarmaktadır.
 
Din ve ırk milliyetçiliği histerisine kapılmadan, kültürel değerlere sahiplenme kısaca bu mantık çerçevesinde olması gerekirken, Selçuklular, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) dönemlerinde bilerek ya da bilmeden, sözde Türklüğe sahiplenme adıyla, İslam Arap kültürüne doğru yönelim göstermek, Gerçek Türkleri derinden yaralamaktadır.
 
Ve gelinen son noktadan da anlaşılacağı gibi, halkın kendi çabalarıyla yaşatmaya çalıştığı Türk kültür değerleri, Arap İslam gericiliğiyle, yeniden yok olma ile karşı karşıyadır. 
 
İşte gerçek Türk kültür değerlerinin tarihsel, siyasi ve dini olarak ne zamandan ve nasıl yok olmaya başladığını daha net anlamak için, “Türkleri Yeniden Tanımak” Araştırma Kitabını yazma ihtiyacı bu nedenden doğmuştur.
 
Kitabı okuyup inceleyenler, Türk kültür değerlerinin ne kadar derin bir dezenformasyona uğradığını rahatlıkla göreceklerdir.
 
Cemal Zöngür
 
Arş. Yazar
 
 
 
Toplam blog
: 56
: 1108
Kayıt tarihi
: 27.03.16
 
 

Eğitim: Yüksekokul, Meslek: Yönetim, İlgi Alanım: Tarih, Felsefe ve Sosyoloji üzerine araştırma. ..