Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
TV Programları
 

'Ulan İstanbul' dizisi yerini koruyor

'Ulan İstanbul' dizisi yerini koruyor
 

Hırsızının iyi yürekli, polisinin şaşkın, mahalle atmosferinin bol, meraklı komşularının komik olduğu dizi kış ekranlarında da devam ederek reytinglerde istikrar sağlıyor. Aslında biraz kafamı karıştırıp “hırsızlığa özendirir mi?” sorusunu sormama da neden olmadı değil. Ama dizi gerek müzikleri, gerekse yaratılan karakteri ile oldukça beğenildi. Hızlı ve ince esprileri ile güldürürken, oyuncularının yorumladığı şarkılar ile albüm satışlarına göz kırpıyor.

Ulan İstanbul, gençlerin ve kafa dağıtmak isteyenlerin daha fazla seyretmeyi sevdiği bir dizi oldu. En tatlı, en eğlenceli ve kadrosu çok sağlam olan dizi Yeşilçam’ın naifliğiniden yararlanıyor. Dizi, mahalle komedisine yeni bir soluk getirdi. Gerçek hayattan diyaloglarla karşımıza dikilen karakterler komikliğin doruklarında gezmemizi sağlıyor. Dizide ki kötü karakterin bile sevimli diyalogları ve en komik mimikleri ile ekranda dolaşması beni eğlendiriyor.

Yaz ekranlarında çarpıcı konusunu komedi-aksiyon başlığı altında bizlere taze bir nefes olarak getiren dizi, kış sezonuna başlayınca mecburen “acaba?” dediğim konu tekrarları ile başa sardı. Yine de diyalogların ve karakterlerin gücü bu durumu sıkıcı hale getirmedi. Ne yapsınlar, kendilerine 3 ay ömür biçilmiş bir hikayeyi yaz ekranından kış ekranına taşıyan “Ulan İstanbul” karakterleri kış sezonunda tesettüre girip, alnını secdeye mi yaslasın? Mecburen çalmaya- çırpmaya son sürat devam edecekler!

Mahalle kültürünün sitelere çekilmesi ile sessizleşen İstanbul, “Ulan İstanbul” ile can buldu. Ekranların genç ve genç kalmayı çözmüş izleyenleri diziyi izlemekten sıkılmadan, reytingleri aynı noktada tutarak devam ediyor. Bu durumdan kanal nereye kadar memnun kalır bilmiyorum, ama bildiğim şu ki kemik izleyenleri oluşmuş bir dizi oldu “Ulan İstanbul”. Emekleri boşa çıkmaz umarım!

Hayatta emeğinizin karşılığını bulmanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

 eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..