Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
İlişkiler
 

"Uygulama"lı İlişkiler

"Uygulama"lı İlişkiler
 

Ne onunla ne de onsuz yapamadığımız sanal dünyanın, çeşitli uygulamalar aracılığı ile gönül ilişkilerimizi de darbe vurduğuna inanıyorum.
 
Özellikle büyük şehirlerde klasik yöntemlerle yeni biri ile tanışma, ilişki kurma, hayat arkadaşı edinme veya flört etme devri neredeyse tarihe karışıyor. Artık akıllı telefonlarımızda ve bilgisayarlarımızda tanışmayı hızlandıran çeşit çeşit uygulamalar var. 
 
Hop indiriyorsunuz uygulamayı, pat yeni ilişki adayınız karşınızda!!! Veee gelsin “düzgün adam yok/düzgün kadın yok” tartışmaları…
 
Doğru! Düzgün adam da kadın da yok çünkü hızla tükeniyor. Birbirine ulaşmak artık bir tık’a bakıyor. Uygulamalar aracılığı ile sadece bir fotoğraf üzerinden tek bir hareketle kişi beğeniyor veya kişi eleyebiliyorsunuz. İlişkiye girmek için bir çaba sarf etmiyorsunuz. Kişiyi beğenirseniz önünüzde bir konuşma ekranı açılıyor, konuşmayı da beğenirseniz iş görüşmeye gidiyor. Görüşmelerde ne yaşandığı beni hiç ilgilendirmiyor ama tahmin edersiniz ki faklı beklentiler nedeni ile hayal edilen yere ilerlemiyor. 
 
Uygulamaların adlarını Türkçeleştirmeye çalışsanız “oldubitti”, “alevaldı” veya “yandıbitti” gibi çeviri önerilerim TDK tarafından çat diye onaylanır da bu isimlerden hayır gelir mi orası baya bir sorgulanır.
 
Harika gibi görünen klişe bir başlangıç, sıklıkla karşı tarafın ne arıyorsa onu bulamaması (?!) sonucu hiçbir açıklama yapmadan ortadan kaybolması ile sonlanabiliyor. Fotoğrafta iyi görünen, reelde sahte çıkabiliyor. Tanımak, tanışmak yerine sadede gelmek daha önemli olabiliyor ve işte tam burada işin büyüsü kaçıveriyor. Alternatif çokluğu nedeni ile kişiler, belki de birine bağlanmak yerine yenilere yelken açmayı seçiyor. Nasılsa uygulama sayesinde tanıştık deyip hesap vermeden hızlandırılmış paket uygulama ve kısa dönem mutluluklar tercih ediliyor. Özetle uygulama sayesinde sorumsuzluğunuz legalleşiyor.
 
Yeni biri ile tanışmak için kolaylık getiren bu uygulamaların aslında psikolojik zorluklar getirdiğini belki de kimse henüz fark etmiyor. Elbette herkes bir arayış içinde orada bulunuyor ama unutmamalı ki bu hızlı girişimlerin ardından gelen hayal kırıklıklarında uygulamalar maalesef kimseye psikolojik destek vermiyor. 
 
İlişki dediğimiz şey aslında hala en saf, en ilkel kalan tarafımız ve duygularımıza bağlı ilerliyor. Heyecansız, üzüntüsüz, sevinçsiz, çabasız ilişki eksik kalıyor dolayısıyla devamı gelemiyor. Herkes kendi ve karşısındakinin duygusuna sanki hamuru fotoğraf kâğıdından veya elektronik malzemeden yapılmış gibi duyarsız davranıyor. Sanal duygu çıkmadığı sürece ilişkilerle ilgili beklentilerde bu tip kolaylıklar, maalesef zorlu hayal kırıklıklarını arttırıyor.
 
Sonuç; kimse kimseyi artık gerçekten tanıyamıyor, doğal sever ile mobil uygulamacı birbirine karıştığı gibi herkes birbirine tek tip ve kaba davranıyor. Sanırım ulaşılması kolay olandan vazgeçmek de kolay oluyor.
 
Her şeyin, hatta beslenmenin bile doğalına geçilmiş bir dönemde sevgi arayışımız için tercih edilen bu uygulamalar şimdilik yeni bir akım, hatta mecburi bir alternatif gibi görünüyor. Aslında sebebini de sonucunu da bile bile insan her konuda kaosunu belki de kendi yaratıyor.
 
 
*Anti-dip not: “Aaaa, niye öyle diyorsunuz benim bu sayede çok mutlu bir ilişkim var.” 
Wallahi ben kullanıcı değil, gözlemciyim. İstisnalar kaideyi bozmaz, ilişkinizi tebrik ederim. Sonuçta elçiye zeval olmaz efendim, size mutluluklar dilerim!
 
 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..