Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '16

 
Kategori
Magazin
 

" Seni Seven Ölsün'e Trabzon'da müthiş Gala

" Seni Seven Ölsün'e Trabzon'da müthiş Gala
 

Çekimleri Trabzon'un Demirkapı köyünde yapılan romantik komedi türündeki "Seni Seven Ölsün" adlı filmin galası dün akşam Trabzon Cinemaximum’da gerçekleştirildi.  

Büyük katılımın sağlandığı gala gecesinde, filmde rol alan Demirkapı köyü sakinleri, Trabzon'un siyaset ve iş adamlarının yanı sıra Trabzonspor Asbaşkanı ve camianın önde gelen isimleri yer aldı. Filmin Trabzon galasına yoğun ilgi gösterilirken ve gala için ayrılan 2 salon yetmeyince gelen izleyiciye ek salonlar açıldı.

Film oyuncuları yaptıkları söyleşinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Film oyuncularından ve aynı zamanda Trabzonlu olan Hüseyin Avni Danyal Trabzon’un tanıtılması açısından filmin yararlı olduğuna değinerek şu ifadelere yer verdi;

“İstanbul'da galada aldığımız tepkiler çok olumluydu. İyi ki bu işi yapmışız dedirten türden eleştiriler aldık. İnşallah burada Trabzon’daki seyircimizden de, Trabzon için emek verilmiş bu film için olumlu tepkiler alırız. Bizim yaptığımız işten dolayı vicdanımız rahat, güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz. Trabzon ve Karadeniz bölgesini tanıtma açısından olumlu bir yapıt olduğuna inanıyoruz. Kısa bir anda olsa izleyicinin yüzlerinin gülmesi ve eğlenerek salondan çıkmaları bizi mutlu edecektir. Evrensel bir konu üzerinde durduk ve sevgi hikayesini anlattık. Ve bunu da çok güzel bir fotoğraf karesi diye düşünürsek, hikayeye de en uygun yerin Trabzon Demirkapı olacağına karar verdik. Çok iyi bir iş çıktı. Her karesinden ayrı güzel fotoğraflar göreceğiniz bir film. Trabzonluların belki bildiği ama Türkiye'nin bilmediği güzellikler. Trabzon'un ve bütün Karadenizin seyretmesi ve destek vermesi gereken bir film.”

Danyal,“Ben şuana kadar Trabzonluların Karadeniz filmlerine destek çıktıklarından daha fazla ‘Seni Seven Ölsün’ filmine destek çıkacaklarını düşünüyorum. Çünkü seyrettiklerinde aslında bu filmin diğer Karadeniz filmleri gibi olmadığı görecekler” dedi.

‘Seni Seven Ölsün’ filmini diğer Karadeniz filmlerinden ayıran özelliklerine vurgu yapan Trabzonlu oyuncu; “Karadeniz filmlerinin genelinde olduğu gibi bizde küfür yok. Aslında bu filmde Karadeniz’de sadece komedi filminin çekilmeyeceğini ve Trabzonluların dilinin küfürlü olmadığını da göstermiş olduk. Daha önce çekilen Karadeniz filmlerinde küfrün oldukça yoğun kullanılması çok eleştiriliyordu. Biz bu kadar küfürle anılacak bir şehrin insanları mıyız diye tepki gösteriliyordu. Şive konusunda da herhangi bir sıkıntımız olmadı. Zaten oynayan birçok arkadaşımız da Trabzonlu” şeklinde konuştu.

Filmin başrol oyuncularından Fulya Sezginer, “Çok güzel, içimize sinen bir film oldu. Seyircimizden de çok güzel tepkiler alıyoruz. Galamızı Karadeniz'de şuan Trabzon'da yapıyor olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Seni Seven Ölsün Filminin imam rolünü canlandıran Durul Bazan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “İnsanların  filme yoğun ilgi göstermesi, kalabalığın olması ve yüzlerinin gülmesi beni çok mutlu etti. Çıktıklarında daha çok güleceklerinden eminim. Bizi yalnız bırakmayacaklarından, filmlerine sahip çıkacaklarından eminim. Gerçekten de gurur duyacakları gerçek bir Karadeniz filmi yaptığımıza inanıyorum. İnşallah becermişizdir” dedi.

Filmin yapımcılığını üstlenen ve aynı zamanda Trabzonspor başkan yardımcısı olan NTC Medya sahibi Mehmet Yiğit Alp, filmin devamı gişeye mi bağlı sorusuna, “Her şey gişeye bağlı değil. Biz sadece kişi için film yapmıyoruz. Bizim buradaki tüm oyuncu arkadaşlarımız sağ olsunlar bizi yalnız bırakmadılar bu sevdada. Bizim Trabzon sevdamızın paralelindeki çalışmalar bunlar. Biz sevdiğimiz için ikincisini de yaparız üçüncüsünü de… Yani gişeyle işimiz yok. İyi film yapmak derdindeyiz. Bu da iyi bir film, o yüzden zevkle ikincisini de yapabiliriz" diyerek cevap verdi.

Filmin başrol oyuncusu Alper Saldıran filmin devamının müjdesini vererek “Biz toprağa çok güzel bir ağaç ektik. Umarım yeşerir. Biz onu gerektiği şekilde ektik. Ondan sonra deriz ki bir ağaç daha ekelim. Bizim derdiğimiz bu. Yani biz ekip olarak çok keyif aldık. Kendimiz çok etkilendik. Bu anlamda izleyiciye de bunun yansıyacağını düşünüyorum. Umarım o ağaç yeşerir” dedi.

Karadeniz filmlerinin vazgeçilmez ismi Ruhi Sarı, bu kez Trakyalı rolü ile izleyici karşısına çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu,  ‘Bu rol sizi zorladı mı?’ sorusuna; "Zorladı tabi ama şöyle zorladı. Benim ister istemez Trabzon'a geldiğimde bir konuşma şeklim var. Yapacak bir şeyim yok yani. Ama çok şanslıydım Cem Tabak ile çalışıyordum. Çünkü o benim oynadığım Trakyalıya çok hakimdi ve en ince nüansları bana hep o verdi. O yüzden de altından kalkabildim. Şehir olarak 3.filmim. Trabzon'da film çekmek çok keyifli. Dikkat edin alışkanlık yapıyor. Bende bir Trabzonluyum ama Trabzonluların çektiğimiz filme dahil olması dünyanın en keyifli şeyi. Umarım ömrüm yettikçe her sene bir filme gelirim” şeklinde konuştu.

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..