Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

02 Mart '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

A.K.M.’de Neşet Ertaş Türküleri konseri

A.K.M.’de Neşet Ertaş Türküleri konseri
 

A.K.M.’de Neşet Ertaş Türküleri konseri dinleyenleri mest etti…

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Halk Müziği Topluluğunun Neşet Ertaş Türküleri konseri Koro Şefi Neslinay Çınar yönetiminde AKM’de gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliği ile gerçekleşen konserde, babası Muharrem Ertaş’tan devraldığı bozlak ustalığını, şanı ile yaşatan ve Bozkırın Tezenesi olarak anılan Bozlak Ustası Neşet Ertaş’ın hayatı slâyt’la anlatıldı. Slâyt gösterisinden sonra Halk Akademisi Halk Müziği Topluluğu tarafından da türkü severlere Neşet Ertaş’ın en güzel türküleri icra edildi.

İzleyenlerin gönlünde taht kuran Büyükçekmece Belediyesi Halk Müziği Korosu’un muhteşem konserinden sonra sahnede konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili, Meclis Üyesi Ahmet Şahin,”Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün direktifleri doğrultusunda Büyükçekmece’nin kültür ve sanatla anılması için ne gerekiyorsa o yapılıyor. Başta Koro Şefimiz Neslinay Çınar ve korodaki arkadaşlara bu konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bu tür çalışmalar bölgenin sosyal ve kültürel dokusu açısından son derece önem arz ediyor” dedi.

Bölgenin tek Türk Halk Müziği korosunun belediye bünyesinde olmasının Büyükçekmece Belediyesi’nin kültürel çalışmalara ne kadar çok önem verdiğinin ispatı olduğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner de seslendiren sanatçıları son derece başarılı bulduğunu ifade etti.

Haber kaynağı ve fotoğraflar Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı

Özel Notum: Sevgili Neslinay Çınar, (Rahmetli Yıldıray Çınar'ın yeğeni) herzaman ki gibi o muhteşem sesinle büyüledin yine herkesi. İyi ki varsın ve Büyükçekmece seninle her zaman artıda... Seni seviyorum ablacım...

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

***

Ulaşım ve iletişim bilgileri:

Beyaz Düşler: www.sabiharana.com

Facebook: Sabiha Rana | Facebook

Facebook : http://www.facebook.com/sabiha.rana

Twitter: http://twitter.com/#!/sabiharana

Milliyet Blog : http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

Naberler.com: http://www.naberler.com/Blog.aspx?Web=sabiharana&CID=6076

YouTube: Sabiha Rana adlı kişinin profil resmiSabiha Rana

İletişim: sabiharana@sabiharana.com

 

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..