Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

A kan grubu, ''Kan grubuna göre beslenme'' ''Beslenmenin Diyalektiği'' (24)/

A kan grubu, ''Kan grubuna göre beslenme''  ''Beslenmenin  Diyalektiği''  (24)/
 

Biraz da kader elimizde... İnsanoğlu, Yaradan'ın ona verdiği o gizemli gücü doğru kullanabilseydi, bugün başındaki birçok musibeti de def edebilirdi. Bakalım insana varmak için daha ne kadar yol alınacak? İyi insana... 

A kan grubu beslenmesiyle olaya girecek okurların, konuya tam vakıf olabilmeleri için, aynı bölümde daha önce kaleme alınmış, ''Lektinler... Hem dost, hem Düşman!...'' başlıklı yazımızı özellikle okumalıdırlar. 

A kan grubu, insanlığın gelişim sürecinde, O grubundan sonra oluşagelen bir kan grubudur. A kan grubu, tarım toplumuna geçiş süreci içinde değişime uğrayarak, günümüze dek varlığını sürdürmüştür. A grubu insanları, 0 ve B'ye göre , biraz daha yerleşimci, daha az savaşkan özellikleri bünyelerinde taşıdıklarından, değişimlerini daha vejetaryen şekilde geliştirebilirler. Anadolu coğrafyasının insanları için, bu beslenme durumu yerel farklılıklar arz etse de, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesi insanlarının, A grubuna uyan beslenmeye geçmede pek fazla zorlanmaları söz konusu olmayabilir. Çünkü bu bölge insanının yemek kültüründe, sebzeler ve meyveler, zeytin yağı tüketimi önemli bir yer tutar. 

Biyolojik yapısı itibariyle A kan grubu kan taşıyanlar; Şeker hastalığı (Diyabet), Kalp ve damar hastalığı ve kansere karşı eğilimli bir yapıya sahiptirler!... Aslında bu hastalıklar, A kan grubunun bir kaderi olmamakla birlikte, gene onlar için yalnızca önemli bir risk arz ederler!... Ve A kan grupları, kendilerine uygun olan bu diyet(beslenme) biçimini , bir yemek kültürü olarak uygularlarsa; bağışıklık sistemlerini güçlendirip, yaşamlarını tehdit altında tutan birçok hastalığı da, baştan def edebilirler!... Onların genetik miraslarının, gene onlara verdiği avantaj; doğanın onlara sunduklarını iyi ve uygun biçimde kullanma yeteneğidir!... 

Önerdiğimiz, A kan grubu beslenmesine geçtiğinizde; vücudunuzun zayıflayıp normal hale geçiş süreci de doğal olarak başlayacaktır!... Et yeme alışkanlığınız varsa, beslenmenizden bu toksit etkisi yapan gıdaları bir şekilde çıkardığınızda; ilk aşamada çok hızlı kilo vermeniz, kaçınılmazdır!... 0 kan grubunun aksine, A kan grubunun metabolizmaları ters bir durum gösterirler! Hayvansal gıdalar, 0 kan grubu metabolizmalarında, hız arttırıp, genelde olumlu durum ortaya çıkarırlarken, A kan grubunda farklı bir etkileşime geçerler! A kan grubu olarak, sanırız ki, et yediğiniz zamanlar , sebze ağırlıklı bir yemeğin sizde yarattığı hafifliğin aksine, bir zaman sonra kendinizi hantallaşmış, bitkin, enerjisi azalmış bir durumda hissetmişsinizdir! Bazı A kan grupları da, bu hantallaştıran gıdaları yedikten sonra, sindirimlerinin yavaşladığını, vücutlarında sıvı biriktiğini (geçici kilo artışı )görmüşlerdir! 

0 grubu, eti yakıt olarak depolarken, A kan grubu eti son çözümlemede, yağa dönüştürüp depolar! Bu fark önemli ölçüde mide asiti yüzündendir. 0 kan grupları yüksek düzeyde mide asitine sahip oldukları için, eti rahat sindirirler. A kan grubu, tarım toplumuna geçip, tarımsal ürünlerle beslenme alışkanlığı kazanan atalarının uyum süreci sonunda, daha düşük düzeyde mide asiti salgılama yeteneği kazanmışlardır. Bu yüzden A kan grupları, et ve süt ürünlerini iyi sindiremezler. 

Süt ürünleri ensülin tepkimelerini hareketlendirerek, metabolizmanın yavaşlamasına önemli bir neden teşkil eder. Ayrıca ette olduğu gibi, süt ürünlerinde de doymuş yağlar fazlasıyla bulunur. Bu da, kalp, damar hastalıkları riskini arttırdığı gibi, şişmanlık ve şeker hastalığına da (diyabete) neden olabilirler!... 

Buğday ve ürünleri A kan grubu için, karmaşık bir etkiye sahiptir.A kan grupları aşırıya kaçmamak kaydıyla, az miktarlarda buğday tüketebilirler (Organiği tercih nedenidir.) Çünkü buğday ve türevleri, kas dokularını fazla asidik hale getirir ki bu da enerji tüketimini yavaşlattığı gibi, kalori mekanizmalarını da zorlamak anlamına gelir. Buğday 0 kan grubu için bazik özellik gösterirken, A kan grubu için tam tersi, asidik bir durum göstermektedir. Bu gıdaların oluşturduğu gıda tepkimesi, gıdalarında kan gruplarına göre farklı tepkiler verdiğine yönelik anlamlı bir işarettir. 

A kan grupları, temel olarak, çeşit zenginliği yüksek, düşük yağlı gıdalarla sebze ve hububat dengesi içinde beslenmeyi ilke edinirlerse de, kendilerine yararlı ve zararlı gıdaları ve türevlerini de sağlıklı bir yaşam için; iyice bilmek zorundadırlar!... 

KİLO ALMAYI DESTEKLEYEN GIDALAR: 

ET: Vücutça az sindiriliyor, genelde yağ olarak depolanıyor ve sindirim toksinlerini arttırıyor!... 

SÜT ÜRÜNLERİ: Beslenme sistemimizi engelliyor... 

FASULYE: Sindirim sistemimize zarar veriyor, metabolizma hızını yavaşlatıyor... 

BUĞDAY: Tüketimi fazla olduğunda; ensülinin etkisini durduruyor ve vücudun kalori kullanımını azaltıyor (!) dolayısıyla birçok yiyeceğin yağ olarak depolanmasına, zararlı katkı sunuyor!... 

(devam edecek) 

 
Toplam blog
: 392
: 4592
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sağlıklı beslenme, yüzme, doğada yürüyüş ve çevre özel ilgi alanlarım. Şiiri ve..