Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

A.Kocaman'ın sinsi inadı ve Demir Özer'in Facebook bombaları

A.Kocaman'ın sinsi inadı ve Demir Özer'in Facebook bombaları
 

Aykut Kocaman'ın sinsi inadı.


Fenerbahçe’nin Atatürk Olimpiyat stadında İ.B.Belediyespor’u 1-0 da olsa ilk kez yenmesinin hemen ardından DEMİR ÖZER, Facebook’ta yine Aykut Kocaman’ı Niang’da ısrar ettiği gerekçesiyle tek cümle ile eleştirmiş…

Demir Özer bir spor yazarı değil. 59-60 yaşlarında futbolu tarafsız seyreden, haklıyı haksızı, iyiyi kötüyü ayırt edebilen bir sporsever arkadaşımız. Fenerbahçe’li. Aykut Kocaman’ın hocalağına bir türlü ısınamayanlardan. Hatalarını hiç affetmiyor. Facebook’ta sade bir dille tek cümleyle bomba gibi eleştirirsini yapıştırıveriyor. Fenerbahçe’nin Ankara’da Ziraat Türkiye kupası maçında takım 2. devrede 4 gol yiyince, birçok as futbolcu gibi takımda olmayan Alex için bir cümle yerleştirivermişti. O sıralar bazı spor yazarları Alex’i eleştiriyorlardı.

Demir Özer, ''siz yatın kalkın, Alex’in ayakkabılarını öpün'' diyor, birilerine mesaj gönderiyordu. Sakatlıktan bir türlü kurtulamayan ve geldiği günden beri kendini bir türlü gösteremeyen Özer için, başarısız Avrupa maçlarından sonra da ''Aykut kOcaman, Özeri de al git'' diye tepki koyuyordu. Sonuna Kadar her eleştirisinde haklı Demir. Vatandaşın da taraftarın da sesi o.

Nitekim 3000. golü kim atacak diye sorulurken Alex daha 2 gol vardı. Alex önce ligde 100. golünü attı. Sonra 2999, sonra 3000 ve hala Alex devam ediyor. 3001-3002-3003-3004.

Demir Özer’in Niang eleştirisi üzerine kısa bir analiz yaptım kendimde. ‘’Biz ekranda Niang’ın bir sakatlığı, bir bitkinliği olduğunu fark ederken, Aykut Kocaman, niye maçın sonuna kadar bunu görmek istemedi’’ diyor ya!..

Aykut Kocaman’ın futbolculuğunu bilenler hatırlar. Efendiydi. Tepkisizdi ama ruhsuz değildi. Sahada kendini kaybettirir, golle beraber ortaya çıkardı ve asla sevinç gösterisi yapmaz veya abartmazdı.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe tarihinde sevilen hiçbir futbolcusuna nasip olmayan yetki ve destekle futbol takımının her şeyi. Yaptığı, doğru sayılabilecek şeyler yanında yapılmaması gereken şeyler de yapıyor. Sinsi bir inatçılığı var gibi. Demir’in gördüğünü, Rıdvan’ın Tv de devre arası işaretlediğini fark etmeyeceğini sanmıyorum. Bu sinsi inatçılık her iki yönde de etkili oluyor.

Geçen sezon Burak Yılmaz’ı istemedi, Önce Eskişehir’e sonra da Gökhan Ünal karşılığı bedavadan Trabzon’a verildi. Gökhan için giden milyon eoru ile kalmadı iş. Fenerbahçe’de Semih ile ara sıra oynarken, Gökhan kulübeye nahkum oldu. Buna karşılık Burak Yılmaz son maçta orta yapmak amacı ile şandelleği topla Fenerbahçe’ye gol attı. Oldu mu Şampiyonlar ligine girememekten Fener’in zararı 15 milyon euro?.

Bir iyi yedek kaleci almamakta direndi. Mert gibi tecrübesiz bir kaleciyi Trabzon’da oynatmak zorunda kaldı. O Mert 5 dakikada 2 gol, bir devrede 3 gol yedi. Sonra Serkan’ı aldı.

Bir ara Alex’siz oynamayı denedi. . Baktı ki olmuyor. Bir onu çabuk anladı. Bilica’da ısrar etti. Ararlı çıktı. Üstüne bir yanlış daha yaptı. Kayseri’ye 3 santrafor 1 stoperle gitti. Bu kez götürmesi gerekirken Bilica’yı götürmedi, Selçuk hayatında ilk kez stoper oymak zorunda kaldı. Şimdi de Dia’yı bir türlü ilk 11 e sürmüyor ki, o Dia’nın takıma Stoc’dan daha fazla katkı sağladığı açıkca gözleniyor.

Semih’i son 5 dakikada oyuna sokuyor. Bu hamle taktiksel değil. Hakaret gibi. Anlaşılmaz. O halde?.. İnat… Niang’ın kulübede bile oturacak dermanı kalmamış çünkü. Soyunma odasına doğru yatmaya.

Aykut Kocaman’ın tuhaf inatçılığının yararlı tarafları da yok değil belki. Örneğin, taraftarın, geriye oynuyor, koşmuyor dediği Critian Baroni dün müthişti. Israrında haklı çıkmış gibi. Gökay diye bir genç çocukta ısrar etti. İlk 11 e sürdü. Çelik Bilek’in Rodisine benziyor ama dinamo gibi. Heryerde ve sahanın kesin en iyisi. Bir Okan buldu genç. Süper. Şanssızlığı önünde Gökhan Gönül olması. Mehmet Topu geçen yıl bir varlık gösterememişti. Bu yıl ve son maçlarda bilhassa, güzel futbolu ile dikkat çekiyor. Gereksiz kartların iflah olmaz sahibi Lugano’yu tehdit ediyor, Bekir’de ısrar ediyor, yerine hazırlıyor. Bekir gittikçe yerini sağlamlaştırıyor.

Fenerbahçe kim ne derse desin B.Belediye maçında iyi bir futbol oynadı. İlk 15 dakikayı kazasız belasız atlattıktan sonra müthiş bir pres koydu. Rakibin bildik oyununu bozdu. O çok tenkit edilen orta saha bu kez çok farklıydı.

Bir de şu Demir Özer’in sinirini bozan Niang’ın öle gebere maçı tamamlaması, üstüne üstlük, takımın o gole en çok ihtiyacı olduğu dakikalarda penaltıyı kaçırmasa olmasa, belki biz de bu yazıyı yazmak zorunda kalıp, Aykut hocanın sinsi inatçılığını ifşa etmek zorunda kalmayacaktık.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..