Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '10

 
Kategori
Basketbol
 

A Milliler Rusya'yı da dize getirdi! 65-56

A Milliler Rusya'yı da dize getirdi! 65-56
 

Hidayet Türkoğlu


A Milli Basketbol Takımımız gruptaki ikinci maçında Rusya'yı 65-56 yenerek ikinci günü de lider kapattı.

Grup liderliği için Yunanistan'la birlikte diğer ciddi rakibimiz olan Rusya karşısında etkili bir oyun sergileyen 12 Dev Adam zorlu bir engeli daha aşarak yola devam dedi. Dün Fildişi Sahili karşısında adeta şov yapan Milliler bugün de Rusya karşısına çok etkili bir maç çıkardı. Maça iyi bir başlangıç yapan takım özellikle Ender'in bulduğu üçlüklerle ilk dakikalarda elde ettiği farkı maç sonuna kadar korumayı bildi.

10.500 seyircinin izlediği maçta Hidayet'in 14 sayısı galibiyette önemli rol oynarken, Ersan İlyasova da 10 sayı, 10 ribaundla double double yaptı.

İsabet yüzdesi dünkü maça çok yajın (%54,5) çıkarken, serbest atışlardaki başarısızlığımız (%44,6) devam etti. Özellikle başa baş giden önemli maçlarda kritik serbest atışların önemiartacağı gibi bu isabet yüzdesi başımızı ağrıtabileceğe benziyor. Son Avrupa Şampiyonası'nda da serbest atışlardaki başarısızlığımız ciddi problem olmuştu. Özellikle Ömer Aşık'ın muhteşem performansını serbest atışlara yansıtamaması geçtiğimiz turnuvanın en dikkat çekici istatistiklerindendi.

Gruptaki en ciddi rakibimiz geride götürdüğü maçın son 3 dakikasında tecrübesinin de yardımıyla maçı kazanması gruptaki zorlu rekabeti devam ettirdi. Grubun nispeten iddiasız ekibi Porto Riko'nun Yunanistan'dan alacağı iki puan takımımız adına büyük kazanç olacaktı.

Mevcut resimde grup liderliği adına en ciddi karşılaşmamız Yunanistan ile olacak. Yunanistan maçını galibiyetle geçmemiz halinde grup liderliği için hiçbir engel görünmüyor.

Yunanistan ile zorlu maçımız Salı günü saat 21:00'da.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..