Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '19

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

A Takımı ve Öğretmenlerimiz

Söke A.Takımı' ndan Öğretmenlere  Saygı  Gecesi

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Söke A. Takımı Başkanı Muzaffer İşlekel tarafından Gaziantep Tolga Restoran’da 25 Kasım akşamı emekli öğretmenlere bir yemek verildi. Bize verilen davet üzerine saat 18,30- 19.00 sularında Tolga restoran’ ta bir araya geldik. Toplantıda aşağı yukarı 20 kişi vardı.

Açılış emekli öğretmen gazeteci yazar Ali Sarayköylü’ nün kısa bir konuşması ile yapıldı. Tüm katılanlara hoş geldiniz denildi. Söke’de A. Takımının geleneksel olarak imkânları bağlamında Milli ve dini bayramlarımızda ve 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi bu tür önemli günlerimizde bir araya geliyoruz. Bu toplantıların hiçbir siyasi amacı yoktur. Tek amacımız Söke’de birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Böylesi günlerde bizleri bir araya getiren A. Takımı Başkanı Muzaffer İşlekel’e teşekkür ediyor ve Sayın Muzaffer İşlekel’i konuşmasını yapmak üzere davet ediyorum  “dedi.

A- Takımı Başkanı M. İşlekel’e tüm arkadaşlara hoş geldiniz dedikten sonra özetle şunları söyledi. ”Arkadaşlar A. Takımının tek bir amacı vardır,  Söke’mizde sanatımıza, kültürümüze emek verenleri zaman zaman sevgi ve saygı bağlamında kendi imkânlarımızda bir araya geliyoruz. Ali Sarayköylü’ nün dediği gibi bu toplantıların siyası nitelikli hiçbir amacı yoktur. Zaten A. Takımının geleneksel olarak tek bir amacı vardır. Bu takımın kurulmasında Eczacı Halil Özşarlak’ın da büyük bir emeği vardır. onun da bugün aramızda olmasını isterdim. H. Özşarlak ’ı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Amacımız birlik, beraberlik ve sevgi ve saygıdır. Bu davetimizde bizleri kırmadığınız ve teşrif ettiğiniz için cümlenize teşekkürlerimi sunuyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize kutlu olsun. Türk Milli Eğitime emeği geçmiş aramızdan ayrılanları rahmetle anıyor, görevi başında bulunan tüm öğretmenlerimize sağlık ve başarılar diliyorum. Ayrıca bu göreve yeni başlayanlara hoş geldiniz diyor ve görevlerinde başarılar diliyorum “ dedi.

Toplantıya katılanlar:

Muzaffer İşlekel, Ali Sarayköylü, Haluk Kutlay, Kasım Üzüm, Söke Eski Belediye Başkan Yrd. Enver Helvacı. Orhan Gündüz, Savaş Korkmazer, Emekli Öğretmenlerden, Hasan İnce, Zekai Avcıoğlu, Halil Güven, İbrahim Kireççi,  Abdülkadir Güler, Kâzım Alp, Âdem Çırak, Mehmet Emin  Kırca, Selim Kara, Yavuz Uludağ, Necil Uygun, Söke Ekspres gazetesi adına İbrahim Özgezici, Yılmaz Salum, Murat Sülünoğlu hazır bulundular.

Anılan geçede yemekten sonra sırayla toplantıya katılanlar öz geçmişlerinden ve öğretmenlikle ilgili anılarından söz ettiler. Has duygulu ve heyecan dolu anlar yaşadık. Yılların emektar öğretmenleri Hasan İNCE ve Zekai AVCIOĞLU’ nun anıları ve konuşmaları bir hayli alkış aldı. Hepimizden yaşlı olan bu ihtiyar delikanlıların ellerinden öpenler oldu. Onlar da böyle güzide ve manidar bir gecede unutulmadıklarını, bizlerle birlikte olduklarına dair onur duyduklarını ifade ettiler ve A. Takımı Başkanı Muzaffer İŞLEKEL’e teşekkür ettiler.

Bu Öğretmenler Gecesinde övgüye değer konuşmalar ve anılar anlatıldı, şiirler okundu. En çok dikkati çekenler ve not alabildiğim iki konuşmacının sözleri oldu. Biri Eski Belediye Başkan Yardımcılarımızdan Enver HELVACI ve diğeri şiirimizi seven, yakında bir şiir kitabına imza atacak olan sevimli ve saygı dolu insan Kasım ÜZÜM’ ün okuduğu şiir oldu.

Önce Enver HELVACI’ nın yaptığı konuşmasından bir kaç cümle alıntı yapalım: “ Bu toplantıyı organize eden kıymetle büyüğüm değerli ağabeyim Sayın Muzaffer İşlekel’e teşekkür ederim.  Öğretmen kimdir? Bir bilim dalını, bir sanatçı, bir teknoloji veya bir bilgiyi öğretmeyi meslek edinmiş kimsedir. Öğretmenlik Atatürk’ün dediği gibi kutsal bir meslektir. Bir öğretmen ne kadar  başarılı, dürüst ve ahlaklı bir gençlik yetiştirirse ülkede o kadar huzur, güven  ve refah ortamı oluşur.  Öğretmenlerin görevi sadece harfleri, rakamları değil, hayatı da öğretmektir. Öğretmenler, geçmişteki hayatı ve yaşayışa bakıp geleceğe bir adım daha ileriye taşımaktır, bu konuya emek veren öğretmendir.

“ Atatürk zamanında dönemin hazine Bakanı Atatürk’ün huzuruna çıkar ve şöyle der: Paşam bu dönemki mebusların maaşı ne kadar olsun, zam yapalım mı?  deyince :

Atatürk, mektep öğretmenlerinin maaşı ne kadar? Sakın vekillerin maaşı öğretmenlerin maaşını geçmesin “ diye yanıt vermiş,”  Günümüz öğretmenlere verilen değerin maddi ve manevi olarak yeterliolmadığı5 aşikârdır”…

Enver HELVACI konuşmasını yaptık sonra şunları da söylediler:” İyi eğitim için ilgili ve bilgili öğretmenlere ihtiyaç vardır. Bir eğitim sisteminin başarısı için yetkin ve motive olmuş bir irfan ordusuna ihtiyaç vardır. Bu irfan ordusunun neferlerini iyi yetiştirilmelidir. Eğitimin amacı, çalışkan ve üretken iyi yetiştirilmelidir. Bu kutsal meslek hakkında söylenecek çok sözler vardır. Kalplerinin vatan, millet, insanlık aşkı ve ideali ile dolu olduğundan şüphe etmediğimiz öğretmenlerimizin hak ettiği maddi ve manevi değeri kazanmak dileği  ile başta Başöğretmen M. Kemal  Atatürk olmak üzere ebediyete göç eden tüm eğitim emekçilerini saygı ve hürmetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum. Ayrıca hizmet veren öğretmenlerimize de başarılar diliyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi…  (25 Kasım 2019)  

Sayın Enver Helvacı’nın bu özgün konuşmasından sonra Sökeli işadamlarımızdan Kasım Üzüm konuşmasını yapmak üzere davet edildi. Kasım Üzüm şair ruhlu bir insandır.  O da toplantıya hazırlı olarak gelmişlerdi. Bizlere “merhabalar” dedikten sonra bir şiir okudu. Kendine özgü kısa bir konuşmadan sonra hazırladığı şiirinden birkaç dizesini not aldım, burada sizlerle paylaşmak istiyorum;

“ Sevgili
Öğretmenlerimiz,
Doğan güneş gibi aydınlatarak
Bizleri ısıtması gibi
Tüm karanlıklara meyden okuması gibi
Çocuklarımızın okuması gibi yapmış oldukları
Fedakârlıkların en yücesi öğretmenlerimiz
Ulusların çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi gibi,
Hayallerimizin en güzel, en yeni değerlerimizin odak noktası
Saygıdeğer öğretmenlerimiz,
Sizlere selam olsun,
Her zaman başarılarınızın devamı en büyük arzumuzdur,
Sizlerle gurur duyuyoruz,
Sağ olunuz, var olunuz
Çalışkan, üretken öğretmenlerimiz,   
Başarılarınızın en büyük olmasını dileyerek,
Cümlenizi gönülden selamlıyor,
24 Kasım Öğretmenler Gününüzü yürekten kutluyorum  “

Dedikten sonra şu şiirini okudular:

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Küçücük çocuktum verdiler yanınıza
Sevginizi kattınız, bastınız bağrınıza
Ülkeme faydalı bireyler için
Çok çalıştınız, bakmadınız sağlığınıza

Saymakla bitmez eserleriniz
Gururumuzdur üstün talebeleriniz
Sanki öğretmek için yaratıldınız
İnanın boşa gitmiyor emekleriniz

Doğruyu, güzeli, sevgiyi o düşünür
Her sabah kalktığında, dünden daha güçlüdür
Bu ne büyük, bu ne ulu kişilik
Bugün onların, bugün Öğretmenler Günü’dür…

                                                Kasım ÜZÜM
                                              20 Kasım 2013-  SÖKE

Sözün özü, A. Takımı Başkanı Muzaffer İşlekel ve yönetimdeki bazı arkadaşları ile birlikte 25 Kasım 2019 akşamı Söke Tolga Restoran’ ta saygıdeğer emekçi öğretmenlerimize unutulmayan bir gece düzenlediler, anılarıyla ve şiirleriyle yaşattılar. Ellerine, yüreklerine sağlık diyorum. Tabu bu arada gecenin anısına toplantıya katılanlara yine A. Takımı tarafından birer armağan da verildi.  Ben de o gecenin anısına bazı anılarımdan söz ederek bir şiirimle tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sundum. (Adı geçen “ SEVGİLİ ÖĞRETMENİM” şiiri beni yetiştiren bazı öğretmenlerimi adlarıyla birlikte anarak bir yazımla birlikte 25 Kasım 2019 günü Söke Ekspres gazetemizde yayımlandı).

Başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete göç etmiş olan öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmet anıyor, halen görevi başında bulunan tüm öğretmenlerimize sağlık ve başarılar diliyorum. Ayrıca bu güzel geceyi bizlere yaşatan, öğretmenlerimize değer veren A. Takımı Başkanı Sayın Muzaffer İŞLEKEL ile birlikte yönetimdeki vefalı arkadaşlarına ve Tolga Restoran personeline de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Abdülkadir  GÜLER
26 Kasım 2019-  SÖKE
 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..