Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Aamir Khan Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında Dublajlı Yarıştı

Aamir Khan Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında Dublajlı Yarıştı
 

Aamir Khan binbir kılıkta sevenleri ile buluşuyor


Dünyanın tanıdığı Bollywood oyuncusu ve yönetmeni Aamir Khan geçtiğimiz hafta Kültür Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret etmişti. Biz ülke halkı olarak severiz geçerken bir yerlere uğramayı. Amir Khan da “geçerken bir uğra” dediğimiz yarışma teklifini kabul etmiş. Böylece Atv’nin  “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasına bir uğrayıverdi.

Yarışmadan kazandığını Türkiye’de bir yardım kuruluşuna bağışlayacağını söyleyen sanatçı 60.000 TL ödül kazanarak yarışmadan ayrıldı. Yarışmadan çekildikten sonra stüdyoda izleyenlerle selfi çekmesi de çok sevimli geldi gözüme. Amir Khan yarışmada; esprili, kültürlü, zeki, aydın yüzünü çok güzel ifade eden cümleler kurup, seyredenlerin gönlünü bir kez daha kazanmayı başardı. Soruların bazıları ancak bir Türk tarafından bilinebilecek sorular olmasına rağmen yardımsız çoğu soruyu mantığı ve kalbiyle doğru cevapladı.

Murat Yıldırım’ın sunuculuğunu yaptığı yarışmanın gidişatının keyifli olması için serpiştirdiği espriler oldukça yerindeydi. Hatta bir soru da da Murat Yıldırım, Aamir Khan’a ipucu verdi. Türk halkını sevgi dolu ve sıcakkanlı olarak yorumlayan Aamir Khan, kendi de aynı duruşu sergiledi. Eşi ile telefon bağlantılı bir soruyu cevapladı. Ailesinin okumaya verdiği değerin altını bu soruyu cevaplarken birkaç defa çizmesi umarım sanatçıyı sevenlerin de kulağına küpe olmuştur.

Her şey iyi güzeldi de şu dublaj beni bir an “nereye gidiyoruz?” sorusuyla baş başa bıraktı. Sonra herkesin aynı okuma hızına sahip olmadığını düşünerek, yapımcının doğru bir karar verdiğine karar verdim. Düşünsenize alt yazı ile Aamir Khan’ı yarıştırsalar; görme engelli ne yapacaktı, yaşlı izleyen alt yazıyı nasıl rahat okuyacaktı, okuma hızı yavaş olan seyirci alt yazı hızına nasıl yetişecekti?

Bence dublajlı Aamir Khan daha fazla seveniyle buluştu ve kendini daha iyi tanıtabildi. Her projesinde farklı biri olarak karşımıza çıkan sanatçı yeni projesi için kullanacağı imajı ile Türk ekranlarından, dublajlı olarak geçti. Sanatçının hayranlarına ve onun gibi olmak isteyenlere internet üzerinden yarışmayı izlemesini tavsiye ederim. Genç sanatçıların Aamir Khan’dan öğreneceğiniz çok şey var, bunlardan ilki ve en önemlisi, kibirsiz duruşun ne kadar sevildiğini fark etmek olacaktır.

Hayatta kibirden arınmış olmanız dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..