Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

AB, Türkiye'ye vize politikasında ne yapacağını niçin söyleyemez?

AB, Türkiye'ye vize politikasında ne yapacağını niçin söyleyemez?
 

AB, yaşlı gittikçe krizlerin içine dalan geleceğinin ne olacağı asla belli olmayan yıkılışının arkasından savaş çıkacak bir birliktir...


AB ve Türkiye Vize Müzakereleri

AB, Türk vatandaşlarına vizeleri kaldırmak için sayfalar dolusu yol haritası verdi. Avrupa'da sadece kendine Hıristiyan olan bu ayrımcı ve adaletsiz birlik 50-60 yıldır kendi kapısında aşağılayarak beklettiği Türkiye'ye zaten Türk vatandaşlarının Ankara antlaşmasıyla sahip olduğu vize serbesitisi için ek maddeler koydu.

Bu saçmalığa da AB Bakanlığımız ve Baş Müzakereciliğimiz onay veriyor. Böyle dayatmaları alıp AB'li yetkililerin suratına fırlatmayacağızda ne zaman fırlatacağız?

Hem bize vize vermeyecekler hemde Kazakistan, Rusya, Güney Afrika ve Ukrayna gibi ülkelerle vize serbestiyetimize karışacaklar. Ne cürretle?

Türkiye şu anda Bop kapsamında tüm arap ve İslam dünyasında model ülke olma sebebiyle ekonomik olarak önünün açılması sayesinde 1950'lerin komünizmine karşı Almanya'nın Avrupa modelliği ne ise o trendi yakaladığını anlayan adaletsiz devlet Almanya'nın dış işleri bakanı Westerwelle Türkiye'nin üyeliğinin önünün açılması gerektiğini söylüyor. Tam üyelik konusunu ağzına bile almaya korkuyorlar.

AB vize muafiyeti antlaşması için Egemen Bağış masaya oturduğunda AB'li müzakereciler "Siz kendi vatandaşlarınızın yurt dışına çıkarken para kesiyorsunuz harç alıyorsunuzda biz neden Vize verirken nemalanmayalım? "derse acaba Egemen Bağış bu söze ne diyebilir? 

Türk halkına sormak lazım vizesiz AB ülkelerine mi gitmek istersiniz yoksa vize ile Ukrayna, Rusya ve Kazakistan'a mı diye, ben kesinlikle Türk halkının vizesiz AB'yi tercih edeceğine inanmıyorum. Ne Rus, ne Ukrayna ne Kazak halkı Türkiye ve Türkleri aşağılamıyorlar. AB aşağılıyor ama.

Peki bizler mazoşistmiyiz yıllarca bizi kendi kapısında bekleten AB'ye neden canınız cehenneme diyip müzakereleri ciddi olmadıkça başlatmamayı ve tüm gücümüzle zaten iyice soğudumuz AB'ye sırtımızı dönmüyoruz? Gelecek yaşlı Avrupa'da değil genç Doğu'da, Çinde, Orta Asyada, Hindistanda, Endonezya'da, Orta Doğu'da. Bunu neden görmüyoruz.

AB ülkelerine mümkün olduğunca gitmeyin lütfen. Çin'de, Hindistan'da, Endonezya'da, Mısır'da, Rusya Federasyonu ve Okrayna'da Kazakistan'da, Arjantin ve Brezilya'da görmeye değer harika yerler var. Üstelik vizesiz. AB ile vize müzakereleri bu ülkelere vize koymamızın şartını getirecektir. AB'liler özellikle kazakistan ve Rusya Federasyonuna vize koydurtmak istiyorlar.

Ben AB ülkelerinin yanlı, adaletsiz ve çirkin sahtekar siyasetine o kadar kızgınım ki eminim artık milyonlarca insanımız hatta bunun %70 olduğunu düşünüyorum AB üyeliğinin canı cehenneme diye düşündüğüne inanıyorum. Anketler bu iddiamı kanıtlıyor zaten.

Almanya'da Hristiyan demokratlar, yıllarca Türkiyenin üyeliğini tek başına engelleyen suçlu ve günahkar bir partidir. Türkiye'nin dostu değil düşmanlığını yapmanın merkezinde Avrupa Hristiyan Demokratları vardır ve onun lokomotifide Merkel'in liderliğini yaptığı bu parti vardır. Bu parti göreve geldiğinde Türkiye ile AB ilişkileri yıllarca gerilemiş yada ilişkileri buzdolabına kaldırılmıştır. Sosyal demokratlar onlar kadar olmasada yeterince çaba harcamadıkları için suçludurlar.

Şimdi bu halde bulunan AB, daha ne bahaneler uyduracaklar. pasaportlarınız güvenliksiz dediler Pasaportlar güvenlikli hale geldi. Türkiye kaçaklar ve geri dönüş antlaşmalarınıda Vize muafiyetiyle beraber onaylayalım diyor ama AB'liler önce siz imzalayın yerine getirin biz bakalım diyorlar. Bu tek kelimeyle onursuz ayrımcı ve aşağılayıcı bir siyasal yaklaşımdır.

Daha ne kadar aşağılanmaya katlanacağız?

Daha ne kadar AB'nin şımarıklığına katlanacağız?

Daha ne kadar onlara kapıdada olsa ABLilere Vize uygulaması başlatmıyoruz? 

Ne zaman bize adaletsizce dayatılan ve taktir görmeyen ilerlememize rağmen üye olmamamıza sert tepkiler göstermiyeceğiz?

Biz bu kadar onursuz yaklaşımı hak ediyormuyuz?

Suriye'nin Scut füzleri için meclislerinden onay alarak 40 günde bize Patriot yollayan Nato içindeki AB'liler Türkiye işgal edilse kaç günde yardıma gelir?

Bunlar böyle iki yüzlüyalancı ve tutarsızlık yaptıkça daha çok tepkiyle karşılaşmalılar.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..