Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

AB Büyükelçilerinin HDP grup toplantısını ziyaret amacı ne ?

AB Büyükelçilerinin HDP grup toplantısını ziyaret amacı ne ?
 

Ülkemizde işlerin hem siyaseten hem de ekonomik olarak iyi gitmediğini gösteren bazı haberler ve yorumlar var.

HDP’in eş başkanlarının tutuklanmasından sonra Bazı Avrupa büyükelçilerinin parti grup toplantısına katılması ve izlemesi aslında ülke olarak ne kadar vahim durumlarda olduğumuzu gösteriyor.

Büyükelçi geçmişin ülkelerin arasında hükümdarlara haber getirip götüren ulak ve elçinin günümüzdeki modern halidir. Büyükelçi başka bir ülkede hem ülkesini temsil ediyor hem de ülkesi için her türlü bilgiyi olayı yakından takip ederek ikamet ettiği ülkenin her türlü açığını bulmak ve bildiklerini kendi ülkesine aktarıyor. Bizim büyükelçilerimiz ise genelde gittikleri ülkelerde ülkeyi temsil etme ötesinde hiçbir faaliyette bulunmazken. ABD büyükelçisi ise o kadar aktif olarak çalışıyor ki adamı bir gün Artvin’de bir gün Urfa’da bir gün ABD genel kurmay başkanının yanında görmek mümkün. Adam tam teşekküllü ve donanımlı James Bond tarzında ajan gibi çalışıyor.

HDP eş başkanlarının tutuklanmasından sonra gördük ki hemen Avrupa’nın bazı ülkelerinin büyükelçileri ve AB sözcüleri ve temsilcileri grup toplantısına katılarak kendi ülkemizde ülke aleyhine neler yapabileceklerinin notları alıyor, sözde izleme ve dinleme görevlerini yerine getiriyor.

Son söz, ülke olarak iyi yönetilmiyoruz ve otoriter rejim altındaki otorite boşluğunu Avrupalı sözde dost ülkelerin büyükelçileri aleyhimize bilgi toplamak için ortalıkta cirit atıyorlar ve biz olanları sessizce izliyoruz. 

Çözüm: sözde teröre destek veren AB büyükelçilerini kovmak mesele değil. Mesele el altından bu büyükelçileri takip, edip, istihbarat alıp, gizli faaliyetleri bulup, kendilerinin geriye gitmelerini teşvik edecek akılcı yöntemler bulup uygulayabilmektir. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..