Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Siyaset
 

AB'ciler, işte gerçek Atatürk

AB'ciler, işte gerçek Atatürk
 

"Doğudan şimdi doğacak olan güneşe bakınız.Şimdi günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün doğu milletlerinin de uyanışını öyle görüyorum. İstiklal ve hürriyetine kavuşacak daha çok kardeş millet vardır. Bu milletler, bütün güçlüklere, bütün engellere rağmen muzaffer olacaklar ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklardır.Müstemlekecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerini milletler arasında hiç bir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir âhenk ve işbirliği çağı alacaktır!" MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Cümlelere dikkat ediniz, bu sözler Ulu Önder'in doğu milletlerine nasıl baktığının en güzel ispatıdır. Bu sözü çok az bilinir. Fazla bilinmemesi için özellikle gayret gösterildiğini düşünüyorum. Bu sözler, Ulu Önder'in dünyanın hiçbir liderinde olmayan ileri görüşlülüğünün müthiş bir örneğidir. Görüşünün ilk safhası gerçekleşmiştir, Doğu milletleri bağımsızlığa kavuşmuştur. İkinci kısmın gerçekleşmesi yani sömürgeciliğin ortadan kalkması henüz vuku bulmamıştır. Din, dil, ırk farkı gözeterek her türlü insanlık dışı uygulamayı yapan doğu değil batıdır. Kurtuluş savaşı'nda şehitlerimiz, o mücadeleyi, doğuya karşı değil sömürgeci, yozlaşmış ve ahlaksız batıya karşı vermişlerdir.

Türkiye, iti-uğursuzu bayrağımızı selamlatarak geri gönderdiği zaman Suriye'de Filistin'de halk Türk bayraklarıyla sokağa dökülmüştür. Ulu Önder öldüğünde İran'da bir ay milli yas ilan edilmiş, Hindistan'da 18 Kasım, "Kemal Günü" olarak kabul edilmiş, bayraklar yarıya indirilmiştir. Tunus'un bayrağına bakarsanız çok az farkla Türkiye bayrağını görürsünüz. Çin, Ulu Önder'den ve Türk devrimlerinden inanılmaz derecede yararlanmıştır. Asya ve Afrika halklarının bağımsızlık kahramanları, Atatürk ve Türk ulusudur. Bağımsızlık savaşını veren Türkiye, din, dil, ırk ayrımı olmadan tüm doğunun yıldızıdır.

Bunun yanında, Atatürk zamanında ve Ulu Önder'in onayıyla dikilen Taksim'deki anıtın Cumhuriyet cephesinde Atatürk, İsmet İnönü ve Fevzi Paşa hemen arkasında ise Kızılordu'nun kurucusu ve de Sovyet Genelkurmay Başkanı 2 Rus general yer alır.

Atatürk, Suudi Arabistan'ın kuruluşunu kutlayan ilk devlet başkanıdır. Suudi Arabistan heyeti, 1932'deki Türkiye ziyaretinde gerek Atatürk tarafından gerekse en üst düzey devlet görevlilerimiz tarafından en görkemli şekilde karşılanmıştır.

Tarihin yetiştirdiği en iğrenç ve en aşağılık adamlardan olan Lloyd George, doğu halklarıyla birlikte Türkiye'yi aşağılayınca Mustafa Kemal, "kendisine kim aşağılıkmış göstereceğiz" diyerek masaya vurmuş ve Sevr'i yüzlerine fırlatarak sömürgecileri defetmiştir.

Şimdi yine zincirlerimizi kırıp, batıya, kimin aşağılık olduğunu kimin aşağılık olmadığını gösterme zamanıdır.

 
Toplam blog
: 6
: 1017
Kayıt tarihi
: 05.10.06
 
 

Üniversite mezunuyum. Basın sektöründe çalışıyorum. Bilgisayar, kitaplar ilgi alanlarım. politika ko..