Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

AB'de parti kapatma!..

AB'de parti kapatma!..
 

Türkiye mi çok demokratik? Yoksa AB ülkelerimi daha tutucu?

Bir türlü anlamak mümkün değil!

Sözde bizim Demokratlar, Takkeli Liboşlar, Demokratik Aydınlar(!) demokrasi uğruna, ülkeyi bölünmenin eşiğine kadar getirdiler.

Terör örgütünün emri ile kurulan ve sözde halkın oyları ile seçilere meclise geldiklerini iddia edenlerin, dahil oldukları siyasi partiye açılan kapatma davasının, kapatma ile sonuçlanmaması için görülmemiş bir baskı uygulanıyor!

Bakın şu anda iktidarda olan parti, Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmasına rağmen (Yüksek Mahkeme kararı ile tescillenmiştir) kapatılmayıp, para cezasına çarptırılınca ve 6 nın 4 den küçük yapıldığı bir demokratik anlayış neticesinde kapatılmayınca, o takkeli liboşlar affedersiniz göbek attılar. Neymiş efendim Demokrasi kurtulmuş. Haydi, canım sende!

Şimdi ülkemizde parti kapatılmazsa Demokrasi mi kurtulacak?

Ya o parti üyeleri ve idarecilerinin ülkeyi bölmek için sarf ettikleri çabalar ne olacak?

Terör örgütü ile bağını herkesin bildiği, onlarında bu bağı açıklamadan kaçınmadıkları bir ortamda, eğer o malum parti kapatılmazsa demokrasi kazanacak öyle mi?

Ya ölen binlerce vatan evladı? Onların ruhları huzur içinde yerlerinde yatabilecek mi?

Ağızlarını açan Entel ve Dantel ve de sözde aydınlar AB ülkelerinde parti kapatmanın olmadığından dem vurarak, işte bizi bu parti kapatmalar yüzünden AB’ne almıyorlar gibi saçma sapan yazılar ve sözler söyleyebiliyorlar.

O yazıları kaleme alanlar ve Televizyon ekranlarından halkın gözünün içine bakarak yalan söyleyen o sözde aydınlar bu yazıyı dikkatle okusunlar.

Bakın bakalım AB ülkelerinde parti kapatma var mı? Yok mu?

İspanya Yüksek Mahkemesi, Bask bölgesinde faaliyet gösteren Bask Milliyetçi Hareketi'nden sonra Bask Komünist Partisi'ni de kapatmış.

Terör örgütü ETA'yla bağlantıları bulunduğu gerekçesiyle kapatılmaları istemiyle geçen ocak ayında sosyalist hükümet ve savcılık tarafından açılan davaları sonuçlandıran Yüksek Mahkeme, PCTV'nin oy birliğiyle kapatıldığını açıklamış.

İspanya'nın iki büyük siyasi partisi olan, iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ile ana muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) aralarında anlaşmışlar. Ve 29 Haziran 2002 tarihinde çıkardıkları ve terör örgütü ETA ile bağlantılı kurumların siyasete girmesinin önlenmesinin hedef aldıkları Siyasi Partiler Yasası'nı kendine dayanak yapan İspanya Yüksek Mahkemesi, bu zamana kadar Batasuna, ANV ve PCTV ile birlikte 3 siyasi partiyi yasaklamış. Hani AB ülkelerinde parti kapatmak yoktu?

Bu parti kapatma yok lafını ortaya atan sözde aydınlarımız, halkın bir gün AB ülkelerinde olanları öğrenemeyecek düşüncesi ile hareket ettiklerini düşünüyorum. Ancak halkın gözünün içine bakarak yalan söyleyen, bu sözde aydınları da kınıyorum.

Gelelim İspanya’ya, İspanya AB ülkeleri içinde hatırı sayılır bir yere ve saygıya sahip bir ülke! Ülkede faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ETA'nın siyasi faaliyetlerini yürütmesine kesinlikle izin vermiyor. Eğer bir parti, terör örgütünü övücü nitelikte söylemler geliştirirse ve terör örgütünü söylemlerde överse ve terör örgütü ile ilişki kurmakla suçlanırsa, örnekte de görüleceği üzere, suçlanan Batasuna'nın 2003 yılında kapatılmasının adından bu partiye bağlı sempatizanları faaliyetlerini ANV ve PCTV aracılığıyla yürütürken, her iki parti de bu zamana kadar ETA'nın yaptığı saldırıları kınamamıştı. Ne oldu anında kapatıldılar. İş öyle sürüncemede falanda bırakılmıyor. Derhal gereği yapılıyor.

Kapatılan partiler hakkındaki gerekçeli kararın önümüzdeki günlerde çıkmasının ardından partilerin tüm siyasi faaliyetleri durdurulacakmış, parti binaları ve internet siteleri kapatılacakmış, parti üyelerinin gelecekte başka bir isimle parti kurmaları yasaklanacak ve partinin tüm mal varlıklarına el konulacakmış.

Şimdi bu parti kapatma davaları devam ederken, bizdeki gibi partinin mal varlıkları birileri tarafından iç edilip, cebe atılma olayının olacağını zannetmiyorum.

Biliyorsunuz bizde en canlı örneği daha geçenlerde, affedilen Necmettin ERBAKAN ve kapatılan diğer partiler.

Ha… Şunu diyebilirsiniz Demokratik bir ülkede parti kapatma olur mu?

Olur tabi! Bir parti ülkenin yasalarına uymuyor ve ülkenin asayişini ve birliğini bozacak faaliyetlerde bulunuyorsa, elbetti kapatılır!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..