Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '10

 
Kategori
Sivil Toplum
 

AB Fonları Ve STK la

AB üyelik sürecimizde ülkemizin çeşitli alanlarda gelişmesine katkıda bulunmak çeşitli fonlardan STK lar da faydalanmaktadır. Yapılan duyurular çerçevesinde STK lar projeler hazırlayıp başvurularda bulunmaktadır.

AB fonlarına başvuruda, projenin uygulamaya geçmemesinde etkili olan bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Proje hazırlayan STK larımızın etkinliğini gerçekleştirilen organizasyonları, çalışmaları anlatarak gösterebiliriz. Bunun yanında mali gücünü gösterebileceğimiz bilançolar da önemli. Pek çok kuruluşumuz sadece zaman sorunundan kaynaklanan nedenlerde bağışları, harcamaları bilançoya aktaramadığı için kuruluşun mali döngüsü yüksek olmasına rağmen bunu belgeleyememektedir. Bu durumda projeyi değerlendirenler eğer projenin bütçesi yüksekse STK’nın mali gücünü projeyi uygulayabilecek kapasitede olmadığını, daha önce benzer tecrübeler yaşamadığını kabul etmektedir. Bu durumda da proje düşük puan aldığı için kabul edilememektedir.

AB Fonlarından faydalanmak isteyen STK ların, mali tablolarını çalışmalarını yansıtacak şekilde hazırlamaları yararlarına olacaktır. Bugünden sonra bu konuya dikkat edilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması hem STK için, hem de faydalanacak toplum için önem arz etmektedir.

Dikkat çekmeye çalıştığım bu konunun STK larımız için faydalı olması dileğiyle… Umarım hazırlanan projeler bu sebepten dolayı olumsuz sonuç almaz, harcanan emekler in karşılığı alınır.

 
Toplam blog
: 69
: 718
Kayıt tarihi
: 29.01.09
 
 

Kelimeleri ardı sıra ekleyerek ve içine yüreğimden gelen sesi katarak yazdıklarım anlatır beni size..