Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

"Olabildiğince az şey dilemek ve çok şey öğrenmek istiyorum. " "Türdeşi yaratıklarla temelli olarak ilişki kurmaktan kaçınan çok mutlu bir adam o." "Kitaplar olmasa uzun zaman önce umutsuzluğa gömülürdüm." Arthur Schopenhauer İzmir'de yaşıyorum. Bu sene mezun olacağım ve yapay zeka üzerine çal..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Sevişenin gözbebekleri

Çok güzel anlatmışsın. Umarım o gözbebeklerinin sahibinin bu yazıdan haberi vardır. Senin böyle düşündüğünü görünce bu yazıda anlattığın kadar mutlu olacağını düşünüyorum.

24 Ocak 2008 19:59
Hayatla oyunlar

Hayat gerçekten böyle mi oluyor sonunda? Yazınıza bir yorum getirmek istedim. Ama farkettim ki benim diyebileceğim ne varsa zaten siz söylemişsiniz. Ben de hayata daha yirmili yaşlarından bakan biri olarak bu soruyu soruyorum ister istemez: gerçekten böyle mi oluyor sonunda? Bir elimizde yün yumağı bir elimizde tabanca, bir kediyle rus ruleti oynarken mi bulacağız kendimizi?

24 Ocak 2008 17:31
Madalyanın arka yüzü

Haklısın. Bunu ilk olarak söyledim ki şimdi diyeceklerimden sana katılmadığım sonucunu çıkarma:parayı her zaman güçlü olan dağıtır, kendine yarayanları paralandırır, rahat ve konfor "rüşveti" verir. Çünkü refah insan sorgulamaz. Her sabah fakir bir çocuğun yemeği alınıp onun bahçesindeki köpeğe verilse bile (biraz düşününce esasında bu örneğin bir abartı değil, bir gerçek olduğunu göreceksin) o "görmez", sadece kendi isteklerini göz önüne alır. Yine de kendi parasıyla hayatını zenginleştirenlere çok yüklenmeyelim. O refahı emeğiyle elde etmiş olabilir. Bir kişi sahip olduklarını sanki bir utanca sahipmiş gibi dağıtmak zorunda değil.Ancak ne yapılabilir?Çocuklara emek verecekleri refah bir hayat için baştan bir şans verilebilir. Bu şansı doğuştan elde etmiş olanları hor görmek yerine daha şanssız olanlara nasıl şans yaratılabileceğine odaklanmak sanırım daha tutarlı olacak. Duyarlılığın sayesinde senin gibilerle bu bir gün mümkün olacak. Benim gibiler de belki katkıda bulunur tabi:)

23 Ocak 2008 20:18
 
Toplam blog
: 4
: 559
Kayıt tarihi
: 17.01.08