Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

AB kan grubuna göre beslenme (III) / ''Beslenmenin Diyalektiği'' (37)

AB kan grubuna göre beslenme (III) / ''Beslenmenin Diyalektiği'' (37)
 

''Amerikalı bilim insanı ve gelecekbilimci Ray Kurzweil, geçen yıl sonuna doğru, “Ölümsüzlük Zirvesi” sırasında bir gazete muhabirine konuşmuştu... Gazete , ''Günde 250 kadar vitamin ve yardımcı ilaç alan ve 8-10 bardak ''alkalinli su '' içen Kurzweil, en az 120-150 yıl arasında bir ömrü olacağını belirtti, hedefinin ise ölümsüzlük olduğunu söyledi'', diyordu...

İnsan kızı ve insan oğlunun en gelişmiş kan grubuna sahip olan, AB kan grubu insanları, bu dahinin tezlerine kulak vermeliler ve uygulamalarını da kanımca mercek altına almalılar!...

Benim ilgimi öncelikle, günde sekiz-on bardak içtiği alkalinli su çekti... Neden mi; çünkü su, bizim vazgeçilemezimiz!...

Çünkü; '' Suyun birçok görevleri vardır: Besleyici maddelerin emilimine yardımcı olur, metabolizma etkinliği sırasında , üretilen maddeleri eritir ve vücuttan dışarı atar, vücut ısısını sabit tutmakta önemli bir rol oynar (buharlaşma, terleme), en önemli organlarımızı korur, hücrelerin elektron ve proton düzeyini regüle eder ve diğer birçok fizyolojik proses için vazgeçilmezdir. Bir insan yalnızca iki litre su kaybederse, susuzluktan ölür!.... Böylece su sadece çok önemli bir temel madde olmakla kalmaz, hassas bir dengenin de anahtarıdır!... ''

Ray Kurzweil, kahva ve kolalı içeceklere yaklaşmıyor ki, keza bu ikili, AB kan grubu insanları için de iki zararlı içki!... Kolalı içeceklere, düşük maliyet  ve fazla kar adına  acımasızca eklenen  bir tatlandırıcı  olan, GDO'su arızalı mısır şurubu da sağlıkl hanemize ekstra bir zarar yazıyor!...

Alkali su ise, düşük moleküler yapısıyla, özetle vücudumuz için çok yaralı bir sıvı türü!...( Birçok gelişmiş su filtresi satan bu konuda iddialı firmalar da var...) Ve ayrıca, gerçekten insana yararlı yiyecekleri , organik olmasına çalışarak; sebze, meyve, balık ve yağsız et ve kızartırken zeytin yağı öneriyor ki, bu da AB kan grubu diyetine genelde uyuyor!...

Ancak onun çalışmalarında uzun ve sağlıklı bir yaşamın yanısıra, vücudunun biokimyasını değiştirmek gibi ekstra bir misyon var; ama bu bizleri henüz ilgilendirmiyor... Bizimki, kendimize ve çevremize saygıyla, elden geldiğince organik ve hijyenik bir beslenmeyle, sağlıklı uzun erimli bir yaşam bir ilkesi!..

AB kan grubu insanlarına, B kan grubunda da olduğu gibi, süt ürünleri çok yararlıdır!... Ancak bu ürünlerden fermente olmuş ve az yağlı ürünler, örneğin; kefir, yoğurt, çökelek (yoğurdun kaymağı alınıp ve azca sulandırılıp ısıtılmasıyla elde edilir....Ham çökelek, keş, minci adlarıyla da anılır!...) ve yağsız ekşi krema daha yararlı süt ürünleri olarak karşımıza çıkarlar..

AB kan grubu insanları, kendilerine çok yararlı olan zeytinyağı başta olmak üzere tüm yağları dolaylı ya da dolaysız , en az düzeyde, ölçülü bir şekilde tüketmeye çalışmalıdırlar!... Bu yüzden de, düşük yağlı süt ürünlerini tercih etmelidirler!... Bir de, mukoza salgılamasına neden olan bir yapınız varsa ve bu tür ürünleri tüketmenin etkisiyle, örneğin; solunum güçlüğü, kulak iltihapları, sinüs nöbetleri benzeri sorunlarla karşılaşıyorsanız(!), süt ve süt ürünleri tüketimini bir müddet kesmeniz ve sonra daha az miktarlarda ve seçerek tüketmenizde yarar var!..

Yumurta, tüketiminden vazgeçemediğimiz zengin protein , A, B, D ve E vitaminleri ve de vücudumuza gerekli amino asitleri içeren elzem bir doğal gıda maddesi... Günlük taze olanı ve doğalı, küçük çocuklara da, çok çok yararlı... Modern zamanlarda, mutsuz tavuk yumurtalarıyla beslensek de, içerdiği kolestrolün farklı yorumlarıyla karşı karşıya kalsak da, vazgeçilemezimiz!...

Yumurta akı bizim kültürümüzde maalesef raflarda hak ettiği yere ulaşamadığı için, bu ürünü toz ve sıvı halde pasta endüstrisi tüketiyor!... Halbuki  cilt yenileme ve yanıkları iyileştirmedeki mucizevi özelliğinin yanısıra,  o bir protein ve vitamin kaynağı!... Kahvaltıda iki yumurta akı bir yumurta sarısı tüketmek, en uygunu...

Haftada; Asya kökenlilerimiz 2-3, Kafkas kökenlilerimiz, 3-4 ve Afrika kökenlilerimiz de, 3-5 adet arası tüketebilirler... Elden geldiğince endüstriyel olanlardan selenyumlu ya da Omega3'lü olanları tercih ederek ve şansları varsa, kırsalda ya da bahçede toprağı, gübreyi eşeleyerek beslenen tavukların organik yumurtalarını tüketerek!...

AB kan grubu için;

ÇOK YARARLI SÜT ÜRÜNLERİ:

Keçi sütü, keçi peyniri, süzme peynir, beyaz peynir, mozarella peyniri, yağı alınmış ekşi krema, çökelek, kefir, yoğurt

NÖTR SÜT ÜRÜNLERİ:

İsviçre peyniiri,gravyer peyniri, çedar peyniri, gouda peyniri, edam peyniri, soya peyniri, az yağlı süt

ZARARLI SÜT ÜRÜNLERİ:

Amerikan peyniri, parmesan peyniri, mavi peynir, şerit peynir, yağlı yayık ayranı, yağlı krem peynir, yağlı süt, tereyağ, dondurma...

 

(devam edecek) 

 
Toplam blog
: 392
: 4592
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sağlıklı beslenme, yüzme, doğada yürüyüş ve çevre özel ilgi alanlarım. Şiiri ve..