Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

AB komisyonu terör için toplanıyor

AB komisyonu terör için toplanıyor
 

http://kircaalihaber.com/tr_haber_images/ab_turk.jpg



Terör örgütleri Avrupa’nın hemen hemen her ülkesinde üslenmeyi başardılar. Terör eylemlerini gerçekleştirdikleri ülkelerin aksine Avrupa ülkelerinde iş güç sahibi oludular. Mücadelelerini demokratik yöntemlerle yaptıklarını ileri sürerek zaman içerisinde AB’nin büyük şehirlerinde örgütlenmeyi başardılar. Propaganda faaliyetlerini sürdürdüler... Terör örgütlerinin gelir kaynakları arasında ilk sırada yer alan uyuşturucu, AB’nin genç vatandaşlarının vazgeçilmezleri arasına yerleştikten sonradır ki; AB terör örgütleri hakkında yeniden düşünmeye başlamıştır.

Türkiye’ye karşı gerçekleştirdiği onca terör eylemine rağmen AB tarafından uzun yıllar terör örgütü olarak algılanamayan PKK, AB vatandaşlarını tehdit eder hale gelince durum değişti. AB bumerang misali kendisini tehdit etmeye başlayan PKK’ya karşı tedbirler almak için Türkiye ile terör zirvesi düzenleme kararı aldı.

Terör zirvesi

Utku Çakırözer’in haberine göre; “Avrupa Birliği, PKK ile mücadelede sürpriz adım atarak tarihinde ilk kez Türkiye'ye "terör zirvesi" önerdi. AB Dönem Başkanı Slovenya, temmuzda dönem başkanlığını üstlenecek olan Fransa ve AB Komisyonu’ndan oluşan heyet ile Türkiye'den giden heyet yarın Brüksel'de ilk kez terörle mücadele toplantısında bir araya gelecek… Yıllardır PKK konusunda adım atmaktan çekinen AB'nin bu girişiminde PKK'nın başta Diyarbakır olmak üzere son dönemde gerçekleştirdiği saldırıların etkili olduğu öğrenildi. AB, bu saldırıları kınayarak PKK'ya sert tepki göstermişti.”

Finansal desteği kesin!

PKK’nın yıllardır sürdürdüğü terör eylemlerini AB ülkelerinde finanse ettiğini artık sağır sultan dahi duydu… Türk heyeti, toplantıda, PKK'nın Avrupa ülkelerinde serbestçe yürüttüğü propaganda ve finans sağlama faaliyetlerini gündeme getirerek bu konularda daha sert önlemler alınmasını isteyecek. Türkiye, toplantıda AB üyelerinin, PKK yöneticilerinin ülkelerinde serbestçe dolaşması ve Kuzey Irak'a gidişine izin veren müsamahakâr tutumlarını sona erdirmesi talebini de iletecek.

Korku imparatorluğuna izin yok

Kürt halkının haklarını demokratik yollardan araması gerektiğini her fırsatta dile getiren AB’li yetkililer, Temmuz 2007 seçimlerinin ardından Kürt kökenli milletvekillerinin meclise girmesi ile birlikte PKK’nın tasfiye olacağını düşünüyordu. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) nin Kürt seçmenlerin bulunduğu bölgede oylarını bir hayli artırması ile endişeye kapılan PKK’nın terör eylemlerine girişmesi AB’nin PKK’ya olan inancını ortadan kaldırdı. AB artık PKK’nın terör eylemlerini durdurması için Türkiye’nin yanında yer almak istiyor. Kim bilir belki terör örgütlerinin sık sık AB’nin metropollerinde eylem planladıkları haberleri endişelendiriyordur AB’li yetkilileri.

Ateş düştüğü yeri yakıyordu ve AB halkları artık terör denen şeyi istemiyordu topraklarında. Teröristlerin kurmak istedikleri korku imparatorluklarına karşı özgür dünyanın birlikte hareket etme vakti çoktan gelmişti ancak benim topraklarımda terör eylemi yapan kötüdür, senin topraklarında eylem yapan iyidir felsefesi dünya üzerinde terör örgütlerinin artmasından başka bir işe yaramamıştır. Geç de olsa AB’nin terör karşısında son dönem izlediği politikalar son derece olumludur.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..