Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

AB proje kapsamında ‘Aktif bilgi çalışma grubundan' Vali Aksoy'a ziyaret..

AB proje kapsamında ‘Aktif bilgi çalışma grubundan' Vali Aksoy'a ziyaret..
 

Vali Aksoy,AB Aktif çalışma grubuna kent hakkında bilgi verdi...


Aktif Bilgi Çalışma Grubu üyeleri, Estonya’dan Karin KURVITS, Almanya’dan Uwe GEHRKE ve Albrecht HEINRICH, İngiltere’den, Angela MAHER- PORTER ve Julie FARMER, Macaristan’dan Ede PETRAS ve Slovenya’dan Tomaz KRANJC “Aktif Bilgi Toplumu İçin Öğrenme Ortamlarında Erişebilirlik ve Sürekliliğin Teşvik Edilmesi” konulu çalışma programı çerçevesinde Vali Hüseyin AKSOY’u makamında ziyaret ettiler.

Yetişkin eğitiminde yapılan uygulamalar ve okulların yetişkin eğitimindeki fonksiyonları ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldiklerini söyleyen grup üyeleri, projenin temel amacının, ülkemizdeki eğitim uzmanı ve yöneticilerin, diğer Avrupa ülkelerinin eğitim sistemlerini tanımaları ve edindikleri bilgi ve becerilerin yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, çeşitli kurumları ziyaret ettiklerini belirttiler.

Yetişkin Eğitimi konusunda Mersin’de çeşitli çalışmalarda bulunduklarını söyleyen BIT Bölüm Başkanı Uwe GEHRKE, “İlinizde, mesleki eğitim konusundaki çalışmaları yerinde görüp inceledik ve yetişkin eğitimi konusunda Mersin’de yaşanan ilerleme ve gelişmeler bizi mutlu etti” diye konuştu.

Karşılıklı bilgi alışverişi ve işbirliği çerçevesinde çalışmanın, yararlı sonuçlar ortaya çıkaracağını söyleyen Vali AKSOY, yetişkinlerin eğitimine önem verdiklerini belirterek; “Normal eğitim süreci içerisinde bu eğitimi alamamış veya okulu bitirdikten sonra farklı eğitimler alarak değişik çalışma alanlarına yönelmek zorunda kalan kişilere bu eğitimi vermek için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin bu konuda aktif olarak çalıştığını söyleyen Vali AKSOY; “Yetişkinlerin eğitiminde aktif olarak çalışan, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Belediyelere bağlı çok sayıda Toplum Merkezlerimiz var. Bunlara ek olarak Toroslar, Akdeniz ve Tarsus ilçelerimize üç yeni Toplum Merkezi yapıyoruz ” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..