Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '06

 
Kategori
Döviz / Altın
 

AB sıkıntı yaratır mı

Her fırsatta Kıbrıs'ı öne sürerek bizden tavizler kopartmaya çalışan AB 'ye karşı Cuma günü Başbakanın yaptığı sert açıklamalar yurtiçinde ve yurtdışında bayağı yankı bulacağa benziyor. Kurların ilktepkisi cuma günü 1.60a doğru çıkış şeklinde gercekleşti. Fakat dahasonra gelen satışlarla asağıya doğru gevşedi ve 1.59 seviyesinden cumayı kapattık.

Bugüne geldiğimizde ise şu saatlerde dolar 1.602 den alıcı buluyor. Dolayısıyla olumsuz algılama artmaya devam ediyormus görünmekte. 1.600 seviyelerinin üstü piyasada psikolojik olarak onemini korumakta 1.625 ise merkezin müdahale ettiği yer olarak göze çarpmakta. Yarın PPK toplantısı sonrası yapılacak acıklamalar da merakla bekleniyor.

AB birliğinden gelen karsı acıklamalar da olumsuz sayılabilir. Fakat başbakanın bu sözlerinin iç politikada bircok kesimden alkış aldığını da belirtelim. Bu durumda AB ile ilgili politikada tavırdeğişikliği gündeme gelecekse eger bunun ABkanadında ilk bakıştaiyi /yumuşak bir şekilde anlatılabilmesi gerektiği acıktır. Yoksa doların destek direnç noktası kesinlikle kalmaz. Bunu anlatabilmek için Irak savasının cıktığı dönemde dolarda yaşanan hareketi örnek verebilirim. merkez ne kadar müdahale de etse o dönemde doları engelleyememişti. Çünkü konjonktur kötü idi. Bazen akıntıya karsı koymak mümkün olmayabilir fakat bu önlem alınamayağı anlamına da gelmemekte tabi ki. Yani yaratacağı hasar en aza indirgenebilir.

AB konusunda yaşanan son gelişmeler bize artık piyasaların eskisinden cok daha fazla etkileneceğini göstermiştir.

 
Toplam blog
: 11
: 2288
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1976 İstanbul doğumluyum. İstanbul üniv. İşletme mezunuyum. Özel bir bankanın genel müdürlüğünde çal..