Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

AB temsilcileri ülkemize hayran kaldı...

Öğretmenler günü tüm yurtta coşku ile kutlandı.

Ülkemizin geleceğine yön verecek öğretmenler, gereken saygınlığı fazlasıyla gördüler. Sayın (!) Ulusal Eğitim Bakanı, Maliye Bakanı'na fırça atarak öğretmenlerin ekonomik olarak sorunlarının çözülmesi için gerekli adımların atılmasını istedi. Bakan hükümeti uyararak öğretmenlerin ek iş yapmak zorunda kalmaması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlerin özlük hakları için birlikte hareket etmeleri hükümeti çaresiz bıraktı.

Bilindiği üzere eğitim sorunları ile ilgili çözümler Sayın Bakan'ın öğretmenlerden oluşan tarafsız bir kurul ile birlikte çalışması ile aşama kaydetti.

Geçmiş dönemlerde eğitimcilerin temsilcisi olan sendikalar birlikte hareket etme karı almışlardı. Eğitimciler bu dayanışmanın karşılığını fazlasıyla aldılar.

Sekiz yüz bin eğitimcinin ülke sorunları ile ilgili ortak hareket etmeleri sonucu bedava kitap uygulamasından vazgeçilmiş, kaynaklar okulların yardımcı eleman eksikliklerinin giderilmesi; okulların gereksinimlerinin bakanlık tarafından sağlanması için seferber edilmişti.

AB ülkelerinden gelen temsilciler ülkemizdeki eğitimin ulaştığı noktayı hayranlıkla izlediler. Ülkelerine döndüklerinde hemen pilot uygulamalara girişeceklerini söyleyerek Atatürk Türkiyesinin dünyaya örnek olacağını belirterek ülkemizin ulaştığı aşamaya gelebilmeleri için elli yıla gereksinimleri olduğunu ve bundan üzüntü duyduklarını belirttiler.

AB ülkelerinde eğitimin tarikat ve cemaatlerin etkisi altında olduğunu, yönetici atamalarında liyakatın ve şeffaflığın değil tarikat bağlantılarının etkili olduğunu söyleyen AB temsilcisi Türkiye’den yardım istedi. Bakanımız AB ülkelerinde çağdaş ve bilimsel eğitim programlarının uygulanması için gerekenlerin yapılacağına, öğretmen desteği verileceğine ilişkin anlaşmanın imza aşamasına geldiğini belirtti.

Türk demokrasisi ve çağdaş eğitim doktorini diğer ülkeler tarafından hayranlıkla izleniyor.

Cumhurbaşkanı öğretmeninin elini öptüğü kutlamalar sırasında göz yaşlarını tutamadı.

Anımsarsanız geçtiğimiz günlerde ülkemizi ziyaret eden Suud Kralı'na Atatürk’ün anıldığı 10 Kasım’da randevu vermeyen Cumhurbaşkanımız ABD Başkanı ile olan görüşmesini de erteleyerek günün anlam ve öneminin anlaşılması için gerekli davranışı sergiledi.

Çin büyükelçisi deneyimli öğretmenlere gereksinim duyduklarını belirterek Kanada hükümeti gibi her tür özveriyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Ulusal gururumuzu yüksek karakterimiz ile birleştirerek bizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına yerleştiren öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar bu ülkeyi geliştirmek için ellerinden geleni yaptı. Toplum olarak onlara olan borcumuzu asla ödeyemeyiz.

Ellerinden öpüyorum öğretmenim. Emeklerinizi boşa çıkarmamanın haklı gururunu yaşadığımız için çok mutluyuz.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..