Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

AB ülkeleri AB’den çıkmaya çalışıyor, biz ise girmeye çalışıyoruz

AB ülkeleri AB’den çıkmaya çalışıyor, biz ise girmeye çalışıyoruz
 

AB ile ilgili anketlerde %54 AB’den çıkalım diyor. Referandum yapılsa da böyle bir sonuç çıkacak. Bunun anlamı Türkiye AB’yi istemiyor. Girmek için diretmemizin nedeni yıllardır bizi almamalarına karşı inat.

Brexit ve devamında bazı AB ülkelerinde AB den çıkma yönünde ortaya konan eğilimler müzmin AB’cileri ikna edecektir. Ben AB’ye üyeliği batıdan kopmayalım diye istiyorum; eğer kopmayacaksak girmeye gerek yok. Ama batı değerlerinden vazgeçemeyiz.

AB ülkeleri AB’den çıkmaya çalışıyor, biz ise girmeye çalışıyoruz; bu da anlaşılmaz bir durum. Belki de AB’li olmanın ayrı bir havası var bunu tatmak istiyoruz, girip bakacağız nasıl oluyormuş, sonra Brexit.

Bu biraz da iç politika malzemesi. Türkiye’de malum iktidarlar hizmetten çok böyle şeylerle oy topluyorlar. Her şeye rağmen AB’ye girelim diyen önemli bir kitle var. Bunların oyunu almak için girmek istemesek de girmeye çalışıyor görünüyoruz.

AB’den çıkmak isteyenler bu birlikten alacaklarını almış, AB sayesinde hepsi kurtulmuş, belki artık ihtiyaçları kalmamış olabilir. Bu durumda AB halen cazip demektir.

AB’ye girmemizin aslında kimsenin aklına gelmeyen başka bir yönü var. Malum, günümüz dünyasında bir sürü paktlar, eksenler, birlikler var. Bazıları cidden tehlikeli. İç siyasetin dengesizliğiyle böyle yerlere savrulmamız olası. AB’ye girmek bizi bu tehlikeden korur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..