Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

AB Üyelik Süreci Şartları Yerine Getirme Zorlaması Nedeniyle Yine de İşimize Yarıyordur

AB Üyelik Süreci Şartları Yerine Getirme Zorlaması Nedeniyle Yine de İşimize Yarıyordur
 

Yani AB’ye girmesek de olur. Zaten AB başlık açma adına şunu yapacaksın bunu yapacaksın diye şartlar koşup eksikliklerimizi ortaya koymak için ilerleme raporları hazırlamıyor mu? Bunlar ülkemize kazanım, mecburen ilerliyoruz yani.

Hukuk sistemimizi değiştiriyoruz. AB’ye uyum yasaları çıkarıyoruz. Başlıklar açılıyor, dolaysıyla ülke düzenimiz AB’ye uymak zorunda. Bu da bir nevi birliğe girmektir.

Şüphesiz bir ülkenin AB’ye alacağız diye yıllarca böyle kapı önlerinde bekletilmesi doğru değil. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanı'nın restini çok anlamlı buluyorum. Gerçi biz de ülke olarak AB’ye girmeyi pek hak etmiyoruz ama bu kadar da olmaz yani.

Yine de 50-60 yıllık uzun bekleme süreci kayıp yıllar olarak değerlendirilmemeli. AB üyelik süreci her şeyden önce ülkemiz için bir itici güç, biraz okul, medeniyet kapısı…

Diğer Ortadoğu ülkelerini görüyoruz, AB maceramız olmasa biz de aynı olacaktık. Çoğunun petrolü şunu bunu var da ayaktalar, bizim hiçbir şeyimiz yok yine onlardan iyiyiz.

Bu biraz da AB konusu yüzünden böyle; yönümüz Avrupa’ya çevrili olduğu için insanlarımız kendilerini farklı düşünmek zorunda hissediyor. AB ile yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen böyle.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..