Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Abartı mı?

Abartı mı?
 

internet ortamından alıntıdır.


Bugün tüm Dünyada ve Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, türlü etkinlikler, yürüyüşler ve çeşitli şekillerde kutlandı. Kutlandı, ancak bu kutlamalar günümüzde halen kadının fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kaldığı gerçeğini değiştiremedi.

Değiştiremez de!

Ataerkil toplumda yetişip, erkek egemen toplumda yaşayan, erkeklerin çoğunluğu, ne yazık ki öğrenim görse de, görmese de, kırsal kesimde ya da kentte de yaşasa; Kadının yerinin ev, evde çocuk bakmak, yemek pişirmek olduğunu düşünmekteler. Aksini düşünen veyahut kadınların haklarını savunanlar ise çok az. Hele kadınlar, kadın haklarından ve kadının, gerek aile ortamında gerekse iş hayatında, insanca yaşaması gereken şartlara sahip olmaları gerekliliğinden bahsetmeye kalktıkları an! Önlerine bir dolu mazeret ve itiraz ile set gerilir.

Gün geçmez ki, yazılı ve görsel medyada şiddete maruz kalan, taciz edilen ya da öldürülen kadınların haberleri yer almasın!

ABARTI MI?

HAYIR!

Tabii ki insan hakları denildiğinde; erkek veya kadın hakkı diye ayırım yapılmaması gerekir. Ancak kadın hakları yeterince korunuyor mu? Ya da kadınlar hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi görebiliyorlar mı?

Hayır!

Kadına es keza pozitif ayrımcılık istenilir, kadınların hak ve hukuklarından bahsedilir ise ki bunu dile getiren kadın ise; Durum vahim bir hal alır ve susturulmaya çalışılır. Hemen yaftalanır, feminist ve başkaldırıcı diye nitelenir. Yetmez! Sen biliyor musun? Diye başlarlar söze.

Söze ne gerek var ki aslında.

Kadının, fiziksel, psikolojik ve cinsel saldırılara ve şiddete maruz kaldığı inkâr edilemez. Ayrıca bu durumların engellenmesi için de gerekli yasal önlemlerde yetersiz.

Bütün bu şartlara rağmen; Yine de kadınların, yılmadan haklarına sahip çıkabilmeleri için eğitilmeleri, şiddet gördükleri zaman da yasal yollara başvurmalarının bilincinde olmaları gerekmektedir.

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Ayşen Arslangiray Kura 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..