Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

ABD - PKK ilişkisinin belgesi

ABD - PKK ilişkisinin belgesi
 

İtirafçıların ifadesi ABD-PKK ilişkisini alenen ortaya döküyor. İşte o itiraflar...

Beyaz Saray'daki kritik Erdoğan-Bush zirvesinin ardından, ABD'nin PKK'ya destek verdiğini öne süren itirafçıların ifadeleri, yargılandıkları mahkemelerden istendi.
ABDlilerin PKK kamplarına giderek görüşme yaptığı ve örgüte silah sağladığı yönündeki ifadeler Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığına gönderildi. Bu ifadelerin ABD nin Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla Pentagon yetkililerine delillendirilerek sunulacağı bildirildi.

İŞTE O İFADELER

3 SANDIK M-16 GETİRDİLER
R. Ş.: Kandil Dağı ndaki Kortek Kampı na 28 Aralık 2006 günü 3 adet zırhlı paletli Amerikan askeri aracı geldi. Araçlar, Süleymaniye tarafından sadece paletli arazi araçlarının geçebileceği yerden geldi. ABD li askerlere ait olan bu araçlar kamp alanına ulaştığında 100 er adet M-16 marka Amerikan piyade tüfeği bulunan 3 adet sandık bıraktılar.

Silahların tümünde dürbün ve bomba atar takılıydı. Bizzat elime alarak kontrol ettim. Hepsinin üniformasında ABD bayrağı vardı. Askerlerden 4 ü sandıkları alana indirdi. Sonra araçların başında beklediler. 2 si, PKK yönetiminin bulunduğu taştan örülü, üstü naylonla kapalı barakaya giderek Hakkari bağımsız milletvekili adayı H.İ. nin kardeşi olan sözde Tabur Komutanı Kawa ve Şıvan kod adlı teröristle 10 dakika görüşüp tekrar araçlarla geldikleri istikamete geri döndüler. Kampa getirilen silahların bir kısmı üst düzey yöneticilere, kalan kısmı İran a karşı savaşan PJAK a gönderildi.

HER AY MURAT KARAYILANLA TOPLANTI
İ. P.: ABD li üst düzey bir komutan ayda bir kez helikopter ile Kandil Dağına gelerek Murat Karayılan ile gizli görüşme yapıyor. ABD liler ayrıca Osman Öcalan a bir çanta dolusu para getirdi. Ben Öcalan ın şoförüydüm. Türkiye nin olası operasyonlarına karşı Dolekoge kampında her biri 400 kişi kapasiteli 3 ayrı mağara inşa edildi. Operasyon anında el bombası tesirine karşı zik zaklı kaçış için ayrı çıkışları var. Uydu telefon ve telsiz ihtiyaçlarımız bazı özel şirketler tarafından karşılanıyor. Bu şirketler KDP ve KYB ye ait şirketlerdir.

OSMAN ÖCALAN'I TAHRAN DA TEDAVİ ETTİLER

IKDP ve KYB nin adamları, Osman Öcalan ı tedavi amacıyla Tahran a götürdü. Osman Öcalan, PKK nın paralarını alıp ayrılınca ABD liler kendisiyle görüştü. Yanlarında bir çanta dolusu para getirdiler. KYB de kendisine 7 bin dolar para veriyor. IKDP de ise 3 ayda bir 10 bin dolar para Öcalan a yardımda bulunuyor.

ATEŞKES KARARI ABD GÜDÜMÜNDE ALINDI
G.K.: ABD li askeri ve siyasi temsilciler 28 Haziran 2006 günü Kuzey Irak taki Hakurk Kampı ndaki dış ilişkiler idare birimi denilen yerde Murat Karayılan ile gizli görüşme yaptı. Hatta geçen yıl alınan eylemsizlik kararı da bu görüşme sonrası ABD güdümünde alındı. PKK nın Rusya, KDP ve KYB yle diplomatik ilişkileri çok güçlü. PKK, ABD den silah, KDP ve KYB den ise lojistik destek alıyor.

ABD BASKININDAN ÖNCE HABER VERDİ
L. K.: Ben 15 yıl örgüt içinde kaldım. Bölük komutanlığına kadar yükseldim. ABD askerleri, Mahmur Kampı nda nüfus sayımı yaparak PKK lı bulunup bulunmadığını belirlemek için arama yapacağını önceden PKK yönetimine bildirince bizde gerekli tedbirleri alıp geçici olarak kampı boşalttık. ABD baskınından kısa süre önce ben de bu kamptaydım.

UÇAN HELİKOPTERLER BİZİM, VURMAYIN
A. K.: ABD işgalinden sonra Irak Ordusu na ait silah ve mühimmat PKK nın eline geçti. Hakurk Kampı na ABD ordusundan bir heyet gelerek, Amed Malazgirt ile görüştü. Görüşme sonrasında bize ABD helikopterlerinin zaman zaman kamp alanında keşif uçuşları yapacağını, bu nedenle Türk helikopteri diye ateş açmamamız yönünde uyarıldık.

 
Toplam blog
: 60
: 506
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Yazmak, gerçekleri belgeleri ile dile getirmek, yorumlarımı sizlerle paylaşmak için buradayım. Antal..