Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

ABD "Devlet-i Ebed-Müddet" Olabilir mi?

ABD "Devlet-i Ebed-Müddet" Olabilir mi?
 

görsel internetten alınmıştır


Osmanlı'ya "Devlet-i Ebed-Müddet" denirdi... Yani sonsuza kadar yaşayacak olan devlet... Ama dünya devletleri arasında en uzun yaşayanlarından biri olsa bile "ebed-müddet" olamadı. Gün geldi yıkıldı...

Nitekim Roma da yıkılmıştı; Bizans da yıkılmıştı...

Peki, günümüzün Roma'sı olan Amerika devlet-i ebed-müddet olabilir mi?

Bu soruyu sormamın nedeni, Amerika Başkanı Trump'in 11 Eylül saldırılarının 16. Yılı anmalarında söylediği: "Amerika sindirilemez" sözü oldu.

Nasıl ve niçin yapıldığı hala tam olarak çözülememiş 11 Eylül İkiz Kuleler saldırılarının yarattığı travma, Amerika'yı zaten az bulunan "adalet"ten tamamen uzaklaştırmış ve fanatizmin başkenti yapmıştı...

İslamafobia politik bir argüman haline getirildi. Bunun üzerinden İslam Coğrafyası hedef haline geldi ve Bağdat başta olmak üzeri Ortadoğu'nun bir bölümü yerle yeksan edildi.

Amerika, bırakalım Osmanlı gibi "devlet-i ebed-müddet" iddiasında olmayı, selefi Roma gibi uzun yıllar yaşamıyı bile hak etmeyecek bir bağnazlık kıtası haline getirildi.

Devletler için, hiç değişmeyen kanun şudur: Küfür ile abad olunur; ama zulüm ile abad olunmaz!

Bir Hadis olduğu da söylenen bu söz, küfür devletlerinin ayakta kalabileceğini ancak zulüm devletlerinin ayakta kalamayacağını ihtar etmektedir.

Amerika, en azından Sovyet Cumhuriyeti yaşadığı dönemde, Komünist zulmüne karşı, göreceli bir "adalet"in savunmacısı oldu... Küfürdü ama henüz zulüm değildi...

Ne var ki, dünyada "tek tabanca" haline geldikten sonra küfür devleti olan Amerika, zulüm devleti olmaya başladı... İkiz Kulelerin yıkılmasıyla da iş çığırından çıktı.

İkiz Kuleler'i vurmanın bir Şeytan planı olduğuna şüphe yok. Çünkü, sonuçları tam da Şeytan'ın istediği gibi gelişti... Amerika iki kulesini kaybetti ama İslam Dünyası şehirlerini, ülkelerini kaybetti.

Trump'ın "Amerika sindirilemez" diyerek, kendi insanlarına moral aşılamasına diyeceğimiz yok da Amerika gibi, nice ülkeleri, nice insanları midesine indirmiş bir kapitalist'in bunları nasıl sindirebildiğini sormak isteriz!

Kesin olan şu ki, yuttuklarını kolay sindiremiyor, sindiremeyecek Amerika... Çünkü, zulüm abad olmayacaktır ve illa ki, bedeli ödenecektir.

Dışardan değilse içerden gelecek "ilahi adalet" bir şekilde zulmün defterini dürecektir.

Değil mi ki, Osmanlı gibi dünyaya "adaleti" öğretmiş bir devlet bile "ebed-müddet" olamamıştır. Amerika gibi, son dönemin beynelmilel zalimi hiç ebed-müddet olamayacaktır.

Hatta, zulüm katsayısının artışını gösterin verilere bakılınca, Amerika için müddet'in dolmakta olduğunu söyleyebiliriz.

Zülum kaleleri elbet bir gün yıkılır!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..