Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '17

 
Kategori
Siyaset
 

ABD, dış politikasını belirlerken Türkiye ile ilgili hassasiyet göstermek gereğini duymuyor

ABD, dış politikasını belirlerken Türkiye ile ilgili hassasiyet göstermek gereğini duymuyor
 

ABD’nin ülkemizle ilgili bunca olumsuz politikalarına karşı uyarıcı hiçbir tavır ortaya koyduğumuzu görmedim. Türk hükümetleri ABD’ye karşı korkak bir politika izliyor.

Doğru yapıldı yanlış yapıldı neyse ne, mesela sınırlarımızı ihlal ediyor diye Rus uçağı düşürüldü. Ya da işte daha yeni FETÖ kaçaklarını ve PKK’lı teröristleri koruyor diye Almanya’ya tavrımız malum.

ABD de terörist olarak kabul ettiğimiz PYD’ ye açıkça silah yardımı yapıyor ama konuşma dışında bir şey yapmıyoruz.

Aramızda olduğu söylenen kimsenin bir anlam veremediği müttefiklik ilişkisine güvenerek Türkiye’yi avucunda keklik olarak görüyor. Daha kötüsü yıllardır aleyhimize çalıştığı halde bir karşılık vermediğimiz için ABD’nin bilinen gücünden çekindiğimizi düşünüyor olabilir.

Bilemiyoruz ne yapılır, bir tane de ABD uçağı mı düşürelim yoksa; yanlışlık oldu der tepkisini ölçeriz.

Böyle dostluk ilişkisi, dostluğu geçtik böyle  ilişki olmaz; ülkemizde darbe yapmaya kalkışan terör örgütünün liderini saklıyor, Türkiye Bin Ladin’i saklasaydı savaş çıkardı!

Rusya’nın uçağını düşürüyor, Almanya’ya üstlerimizi kapatıyoruz; ABD’ye gelince “Ama efendim lütfen!” Korkuyor muyuz yoksa göbeğimiz mi bağlı? İki ülke arasında böyle bir ilişki olmaz ki. ABD’ye karşı resmen mahkûm bir politika izliyoruz!

ABD ile ilişkilerimiz dengesiz… ABD politikalarının vesayeti altındayız sanki. ABD’ye karşı olanlar ve ABD’yi sevenlerden etkilenmemeliyiz. Halkımızın yüzde bilmem kaçı ABD’ye karşıymış bu da önemli değil. Biz bize yapılanlara bakmalıyız. Türkiye ABD siyasetinin oyuncağı değildir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..